Saturday, November 28

~LANGKAWI~

HORLA!!.
.
.
.
.
me n hubby will be off to LANGKAWI tomorrow
.
.
.
.
bye!! :))
.
.
.
.
sape nak itot??hehe

Monday, November 23

~LUKA~

:)
.
.
.
.
luka dah terubat..
.
.
.
.
.
ubat yg paling mujarab..
.
.
.
.
.
Alhamdulillah..






Friday, November 13

(*_*)

I missed him...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
really..

rindu sgt..:(







dia?? entahlah...

Wednesday, November 11

~MATI~

i sgt stress skrg!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
rasa mcm nak mati!!!!

Friday, November 6

MINAH PERASAN

(entri ini adalah monolog si empunye blog, so sila baca dgn intonasi bermonolog.hehe)


......


minah ni tak habes2 perasan..anak2 buah aku yg sah2 darah daging aku, konon mengaku anak2 buah dia..padahal nak ikutkan langsung xde kena mengena coz mak ko tu anak angkat.sah2 xde darah yg mengalir.da la ari tu dok tayang cite ngn org konon2 aku dah xberani nk tayang muka kat dia!! HELLO!! tolong skit, apehal plak aku xberani plak! bukan aku yg wat hal.kecoh tol minah nie..klu u all nk tau, minah nie sentap or bengang or yg sewaktu dengannye dgn i coz dia claim i rampas bf dia!! padahal this guy mmg sah2 syok kat i (bukan perasan ye, mmg kenyataan)..n this guy xpenah admit pun minah nie gf dia!! malu x?? i xnak ngn this guy coz he is a husband n a father n time tu i dah jmp my Mr. RIGHT!..mak xmainla laki org ni nyah!! minah ni tetiba sentap coz dia dpt tau this guy suka kat i, tpi xleh trima then cite kat org konon i rampas bf dia..bole??? klu btul sgt nak ngn this guy n mmg la korg nie ada affair, apsal xkawen je lepas dah sah2 aku dah kawen ngn org lain!?hahaha..lawak cipan tol.pastu konon dia tak nak kawin lgi, biar i kawin dulu coz nti i copy stail wedding dia?? padahal dia mmg tak laku!! (kan aku dah mengata ni!!) redha je la klu nak jd no. 2, klu dah kemaruk sgt ngn this guy..this guy penah ckp," klu i nak kawen no 2 pon, she is not the one..i nak kawen ngn u" SEE??? i ckp ni pon bkn reka2..this guy pon hidup lg, anytime je dia leh buktikan.apsal la xhabes2 perasan.lawak gile bile dgr.minah nie cite mmg xpnh nak kalah..sume jantan syok ngn dia.pastu xpasal2 plak kate my little niece ikut perangai dia! NAUZUBILLAH la klu ikut perangai dia..xde kena mengena pon..xjd manusia nti anak2 buah aku..haish, ape lah nak jadi ngn dia nie..dah la canang kat org yg diri tu bersekududukan.lg ada hati nak kata ank2 buah aku ikut perangai dia?? CHOI!!!!..sblm nie aku sabar lg dok cite mcm2 pasal aku, dia ingat aku xtau agaknyer..aku x ade amek pot sgt n aku tak kisah la sbb sedara mara sume tau sape yg betul, sape yg tak..yg penting aku da ade life sgt happy with my husband n family..buruk2 rupa aku pon aku dah kawen.takdela plan tunag xjadila hapelah..tpi bile part nak ngaku anak2 buah aku nie apa kes?? klu dah kemaruk sgt nak ade anak buah ke anak sendiri ke, suh la adik2 awk tu kawen,jgn plan je lebih, apa pon tarak.awk tu pon klu nak ade anak sgt, NIKAH je la.klu betul dah ade yg nak..jgn kena wat touch 'n' go je..haih,,sedarla wahai minah..aku nak ikutkan hormat lg kat dia nie, coz kitorg pnh baik n sgt close, tpi dek sebabkan jantan n sah2 laki org, dia leh accused aku mcm2..i have my limit sistah!! n please sedar diri la, they are my nieces!! not yours!! darah daging i..so jgn nak berangan..berangan tinggi kang, jatuh sakit..aku doakan agar dirimu bahagia dan moga Allah masih mahu lagi melindungi mu..
p/s: ini adalah luahan perasaan.tiada kena mengena ngn yg hidup atau yg mati ye.sape yg terasa tu naseb la ye..tpi takde nama kan???huhuhu..sendiri mau ingat!!

Sunday, November 1

OK!

now dah tukar! dia yg pilih..pasni klu komplen lg siap la..haish..susah tol kawen ngn org ART nih!seb baik dah jadi laki!!:))

~SOB SOB~

hubby i kate blog i serabut..sedeynyer..asyik kena kutuk je ngn hubby sndiri..tensen tol..tolonggggg...:(

Friday, October 30

~SUMPAH BUNIAN~


U alls tgk tak cite SUMPAH BUNIAN nie? i dulu x follow pon, tetiba ari tu kat off dior g bukak cite nie, pastu i mcm suka sgt tgk muka Nora Danish pakai tudung.cantek sgt..terus follow cite tu..smpi mlm tdi nye episode..i salute la kat elly mazlin sbb berjaya wat i menyampah+benci tahap gaban kat acting dia..everytime tgk mesti air mata nie meleleh je..sedih sgt tgk Puteri Bunian kena seksa jer ngn madu dia tu..dah la xleh pregnant, kena madu plak..ade lg ke pompuan yg rela hati mcm ni skrg?? i dun think so..NO? sejak2 tukar title as PUAN nie, i noticed, i semakin sensitive..dgr org pregnant pun nangis, tgk org preggy pon sedih..tgk cite kena madu pun sebak..apsal ek..haish..


k lah, i nak tgk episode yg lepas2 kat website TV3..babai tata..

Tuesday, October 27

this week BONTOT xsakit!

Hi peeps! juz wanna share with all of u guys my last week activities @ taiping..taiping with love..
for last friday, i didn't take train to travel coz my hubby had meeting @ putrajaya so fetched me up n we went back together..seb baiklah, klu tak sakit lagi bontot punggung haku! smpi awal kat umah inlaw so leh la projek rest lebey sikit..LOL
on saturday, hubby n me xde plan..so hubby ajak nengok movie kat taiping central.(yg ado pon)..but not bad la..pop corn dia setapp...search kat BIG CINEMA movie yg available tak byk..memula tu ingat nk tgk SURROGATES..pastu hubby tgk SORORITY ROW pon cam interesting..(dlm hati cam berani je laku haku ni nk tgk cite hantu)..so we decided to watch SORORITY ROW..bukan horror movie tpi thriller..ok jgkla..In this movie, there r 6 girls n they're best frens..diorg kononnye nak prank this 1 guy who cheated 1 of the girl. unfortunately, this guy ter-bunuh pompuan tu..nk tau lg, go n watch it urself! the best part is, my hubby keep on askin, this girl yg mane? this guy bf girl yg tdi tu kan..haiyooo!! sgt tak focus tau! hangin aku 1 badan..xkuasa nk layan..last i pandang daring je kat my hubby, so dia dah paham la x psl2 bini dia bertukar jdi rimau..huhu..
afta that, hubby bwk gie pasar minggu kat cangkat jering..pergh,mcm2 ada..yg paling best murtabak mamak..me n hubby dah mcm kat channel AFC..coz all the way thru he is buzy explaining to me this n that..org kat pasar tu cam pandang je..huhu..lps sabar murtabak 3 keping pe lagi balik umah n makan la..pastu proceed ngn acara malam..*wink* (sila jgn ber-otak kuning)
okla cite ni 3*
next morning, hubby ckp dia nak wat roasted chicken n black paper sauce..i wat coleslaw as usual la..pelikla, everytime hubby cook this, the chicken turned to be soo tender n delicious..(tiada perasaan utk memuji hubby sndiri ye)..taste dia lg sedap dari Kenny Rogers.seriyes..hmm..klu bukak kedai sure laku nih..xpe2, insyaAllah next project..i siap bwk bekal balik mkn dlm train lg..hehe..my mom inlaw ckp, mcm nak balik asrama..hehe..thanx mak!! she is so nice to me..superb mother inlaw..untung i.mane nk dpt, bgn pagi breakfast dah ready, nk balik siapkan bekal..hehe..(nmpk sgt slalu bgn lambat ek)..i bangun awal la..sumpah tak tipu..tpi mom inlaw lg awal la..hehehe

Yummy!!!

till then!!

xoxo

P/s: adik2 ipar, jgn makan hati occay!! hehe

Thursday, October 22

S.A.D.


I sedih..
Oh Tuhan..
Aku mahu..ngertilah aku..
Berikanlah peluang itu..

Friday, October 16

~MARI KITA BERHARI KELANTAN~



Hari ni hubby balik, inlaws pon ikut.
Mlm ni ada acara makan-makan membesarkan perut dan bergossip liar di rumah abang.
Menu : 1)Nasi Kerabu, Ayam Percik. Restoran Belanga, The Garden
2) Kambing Bakar
pic credit to :HERE

Thursday, October 15

SEB BAIK LAKI KO PANDAI MASAK!

Last week supposed turn hubby balik sini (klang)..plan for that weekend pon dah settle, termasuk nak attend my fren's engagement..unfortunately, family inlaws mendapat sedikit dugaan dari DIA..as a wife adalah menjadi tanggungjwb utk bersama suami dlm ape jua keadaan sekalipun..lg2 disaat hubby memerlukan teman bicara dan family memerlukan sokongan..dan kali ini i berkorban..terus amik ticket train balik tepen..badan pun tak berapa sedap (pregnant? insyaAllah..tpi takde rezeki lg.doa2kan eh)..perut masuk angin tengahri friday tu..smpi tepen kul 3 pagi.next morning hubby beli ketupat palas sbb tau bini dia suka..i pun berselera mkn pulut pg2..lps mkn perut rasa cam tak sedap.rasa nk muntah.nak kata ngandung, tgh period, so confirm bukan..msti angin dah masuk dlm perut.bila muntah rasa lega skit, tpi bdn weak sgt..hubby n family plak ajak gi umah Pak Tam ade open houz.Allah, mmg tak larat rsnya..tpi hubby kate, jomlah, nti klu u tak larat, u baring la..ku gagahkan jua utk bersiap, dlm perut ni tuhan je yg tau..smpi2 tgk mknan pun rasa nak terkeluar isi perut, tpi jamah jgk skit nasi minyak..lps mkn perut bertmbh2 xsedap..baring tertido..sedar2 bdn rasa pnas, rasa cam nak demam..rasa nk muntah tpi xleh muntah..seksanya rasa..tengok2 hubby pon terlelap kat sblh..sian dia nk jg wife smpi dia pon terlena..trus gerak hubby ajak gi clinic bg tau dah tak thn sgt..gie clinic doc ckp ade virus..pastu ada demam..dic ckp jgn mkn pedas2+minyak2..balik umah terus mkn ubt, tido smpi kul 8p.m..bangun perut still rasa cam ade bnd..tpi dah turun skit..suh hubby buh minyak..lps hubby buh minyak je trus rasa nk muntah..haa.amek ko muntah byk gile.segala isi perut kuar..baru lega..tpi still weak..part yg i terharu, ni part 1..
hubby: "makan sikit ye yang..perut u kosong tu.nti cane nak baik"
wifey:"xnak, xselera"
hubby:"makanla..i dah masak bubur.mkn sikit eh"
wifey (dgn rasa terharu):"u masak bubur ape?"
hubby:"bubur udang, tpi xtaula sedap ke tak"
wifey:"okla, tpi sikit je eh, u suap (sempat lg nak mengade)"
hubby:"ok jap i amek"hubby suap 2,3 sudu
wifey:" ok, dah.xmo dah kenyang"
hubby:" dah?sikit nyer..xsedap eh?"
wifey:" taklah, sedap..cukup rasa..i je takde selera..thanx yang"
hubby pon beransur ke dapur.pastu masuk bilik bwk air..
part 2
wifey:"yang, lappy mane?"
hubby:"kat luar, jap i amek"
hubby amek siap on kan letak kat depan i..pastu dia kate. "1st class btul ward nie eh..5 star..siap nurse letak laptop lgi"hehe..
tpi nurse time tu pakai towel jer..hampeh tol!..hehe..sempat la online FB jap wlpn sakit2..sbb teringatkan tanam2an yg tak diharvest lg..badan rasa ok skit tpi kpl still pening2..tau tersedar kul 4 pg tak mkn ubat lg..i pon gerak hubby
part 3
w:"yang, i tak mkn ubat lgi.."
h:"haa (masih mamai sbb dia tgh tido)..ok2.."
w:"i nak mkn ubt"
h:"ha..ok2, jap2 i amek air" (mata masih pejam)
time tu i rasa sgt2 bertuah dan beruntung Allah kurniakan dia as my husband..dia duk dpn i smbil mata pejam tunggu i mkn ubat..pastu i ckp, yang, i hope, u akan tetap mcm nie smpi bile2..jgn skarg je ye..hubby mengangguk..dia amek gelas air kat tgn u letak kat dapur, masuk bilik pastu tido balik..dah menjadi kebiasaan dia, mesti kepala i kat dagu dia..i ckp, jgn peluk i yang, i demam, nti u jangkit..hubby tak hirau pon..lg kuat dia peluk..(bukan niat utk mengade2 atau menunjuk2 ye, but to show my appreciation..harap maklum)..
tetiba air mata nie menitis..smbil tu dlm hati berdoa..Ya Allah Ya tuhanku, apakah kebaikan yg telah aku lakukan sehingga Kau kurniakan aku suami semulia dia Ya Allah..aku bersyukur dgn kurniaanmu Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rahim..Kau redhakanlah hubungan ini, Kau berkatila perkahwinan kami..murahkanlah rezeki kami Ya Allah..aminn...
i terus tertido smpi esok pgi..
balik umah cite ngn mak (seperti biasa)..
"mak tau, zul masak bubur pot pet pot pet pot pet etc.."
u all tau mak i ckp ape??!
"seb baik laki ko pandai masak, klu tak kebulur la ye.."
hehe..ye, hubby moi mmg pandai masak..huhuhu..
begitula cerita sang suami..
ape2 pun, i tetap bersyukur...Syukur Alhamdulillah..



My baby boo..




p/s: Sayang, thanx for being such a wonderful husband..

Wednesday, October 14

"hhhhhhhhaaaCCHeeemmm!!!" *bersin*

Salam everyone..lama sgt rasanya blog nie tak berupdate.asik baca blog org jer..malas, bz n xde mood nak update blog.ari nie baru ade nafsu nk update blog yg dah bersawang nih! (kata pn. fauzus)..
blum terlambat rasanya (raya dah nak habes lambat hapenye!hampeh tol!!) i nak wish everyone Selamat Hari Raya Aidilfitri..Maaf zahir & batin..
raya this year 1st time bergelar isteri kepada Mr. Zulhilmy..xsgka plak last year raya rupanye last beraya bujang..huhu..terhad skitla masa nak berhenjoy beraya ngn kengkawan mcm slalu..sedih jgklah..sorry guys..baru nak sesuaikan diri ngn keadaan, so ade kelam kabut sikit with time management..
since before kawen lg hubby dah decide this raya will raya kat klang dulu which is my side.*BIG GRIN*..ehem ehem..hubby wat decision tanpa ada paksaan atau godaan ye.harap maklum.takleh 'goda' lagi la coz time decide tu lum nikah..jdi godaan agak terbatas ye..huhu *wink*..
so, 1 day before raya hubby dah smpi..challenge jgklah raya dah bersuami nie, dulu xyah pk nak match2 sgt baju nie, skrg nie suma baju color nak match..biasala i kan gedix.hahah..sape yg tak kawen lg, sila jgn jeles, nk jelesh gi kawen cpt!
di pagi raya pas hubby balik solat, both of us pun duk dlm bilik, malu nak bermaaf2an kat luar..hehe..so, i pun mintak maaf ngn hubby.."i mintak ampun kat u,i slalu marah2 u time i nak period+tgh period+x period,ngengade ngn u, wat u serba salah..tpi u salu suka wat i marah, slalu lupa ape i ckp! eeehhh..sory lagi skali..halalkan mkn minum i ye yang.." (smbil tahan air mata dari jatuh..bukan sbb malu tpi habeslah make up haku!! hahaha)
lalu hubby pon berkata " i maafkan, i pun nak mintak maaf ngn u salah silap i..kita sama2 perbaiki kekurangan apa yg kita ada ye yang"..sob sob..[peluk+kiss] oopss..aksi ini utk org yg dah berstatus rumah ade tangga je yer.adik2,jgn tiru aksi ini yer..heh
slps beraya umah pakcik makcik atok nenek segala, mkn ketupat rendang lemag kuah kacang segala mcm.perut i rasa mcm dah ngandung anak kembar.mata jgn ckplah, ngantuk giler..hubby sgt excited coz dia raya slalu mkn ketupat palas, tpi raya kali dia dia dpt jmp ketupat nasi..semua umah dia makan.terror tul..bini dia tgk jer la coz dah tak larat.yg best nyer time kat umah ade tu incident yg hubby buat mmg jdi bahan tak tau lah smpi bile..lawak gilos..sorry yang! hubby i nk mkn ketupat mlm raya..sbb xnak kaco wife dia yg tgh sebok menjahit manik di baju raya, dia pun dgn tekad utk ambik mknn sndiri..tgh dia syok bukak ketupat, ayah i pon masuk bilik ckp kat i, hubby nak mkn..i pon gie dapur n terkejut berooks dan gelak rasa cam nak guling2 sbb tgk hubby tgh bukak ketupat sehelai2..xfaham? kan ketupat tu ade anyaman dia, hubby i bukak anyaman ketupat tu dari hujung daun..sgt kelakat dan comelsss yer..hehehe..kena gelak laki aku mlm2 raya..xpela yang, learn from mistakes..
raya ke3 kitorg gerak balik tepen umah family hubby plak.kitorg gerak kul 8 a.m. smpi tepen kul 11.30 a.m. 2 jam 1/2 jer!! sbb x jam kan..huhu..so blik tepen kitorg gie beraya plak umah sanak saudara kat sane..sume umah mkn, pulut plak tu..fuh..ketupat palas mmg i sgt suka yer.tpi xleh mkn bebyk, angin satu badan..we all spent 4 days kat tepen then balik klang on friday..
on saturday, my auntie kat banting jemput open houz plak..close family jer..we had full n we had fun..food jgn ckplah, dah sah2 both of them pandai masak (diorg chef masa wedding i)..dah mkn borak pastu masing2 gelak mcm hantu yg tak reti nak balik,ngn sepupu cite zaman kecik2 dulu..since my hubby org baru, so sume mcm nak cite zaman hingusan masing2..Alhamdulillah, my sayang di terima oleh semua dgn sgttttttttt baik..thanx to everyone..on sunday as always, kena antar hubby balik kat kl central coz on monday sume dah start kejer..

ni sume pics di tempat2 kejadian dan mangsa2 keadaan..hehe..enjoy scrooling eh..jgn juling sudey..

Di pagi Raya
Second Raya

Open houz..





Couple plg ceria

Nah! amek pic ko. wat frame besor2 yer..!

Selamat Hari Raya everyone!!
p/s: couzins!! jmp kat umah kak dura this friday eh!!nti kita bergosssippp liar lg!haha

Tuesday, September 1

FIRST ATTEMPT!

today is my 3rd fasting (sbb haku dtg bulan ler)..dah jadi tradisi bulan Ramadhan ni akan ade berbuka pose kat umah org (meaning selain dari umah sndri )..so last sunday, me, hubby n parents gie berbuka di umah my 3rd bro kat sec. 7..actually, me n hubby was thinking to make lasagna on that day..then kebetulan my bro ajak buka, so, we decided to make and bring it to his houz..masak kat umah dulu, then bakar kat umah abg..
misi pencarian bahan2 berlaku..hubby n me mencari segala benda kat tesco, and kedai wat cake
(cheese kat sini murah skit).then, settle beli brg, balik umah n start prepare ape yg patut.while hubby bz copying recipe from internet..bole plak dia missed time bile nak masuk garlic!!! tensen tol haku.terpaksa tumis garlic in another pan..seb baik pandai..wah!!
(sila jgn muntah ye)..
wat lasagna nie leceh gak, coz byk process.ade 3 process.red sauce, white sauce n bake the lasagna..tpi tak kisah lah kan, yg pening penting effort nak buat n niat nk bagi org makan..sedap, xsedap blakang cerita haa..
siap masak, packed everything then trus gie umah abg.his parents in law pon ade, so umah amat meriah dan pen
uh
..(cik ta, k.dura kate bkn xnak jmpt tau, tpi umah penuh..lain kali insyaAllah,pggil cik ta n family plak eh!*wink*..jgn kecik ati tau, sbb dah ade org kecik ati sbb xdijemput utk berbuka pose..hehehe)
smpi je terus terjah dapur.sian kakak ipar ku yg tersayang sedang kelam kabut menyiapkan special dish for the day..kari kepala ikan
(laki haku nyer feberet neh)..pic tiada..harap maaf..

si suami sedang menunjuk nunjuk menunjukkan skill memasak..



inilah yg dimasak.i pun xtau, yg i tau dia mcm goreng ikan tu, buh olive oil pastu buh bawang..hehe..hebat2, sungguh hebat..hehe..

i n hubby pon teruslah dgn misi lasagna..ini lah hasilnyer..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

*tarraaa!!! beef mushroom lasagna..


dipertengahan peperangan..tinggal ni..



testimoni tegar..sanggup menelan apa sahaja yg dimasak oleh bini..bini sahaja..katanya!
poyo la laki haku neh!

akhirnya..mengalah di akhir peperangan..hehe

pas mkn, solat maghrib, pastu siap2 nak gie terawikh pulok..habis terawikh kitorg potong cake pulak..my beloved bro n siz nye 6th anniversary..he bought Baskin Robbins ice cream cake.pergh! mmg sgt setttappp..n full giler perut..


cookies n cream ice ceam cake..

Happy 6th Anniversary!!

sekian sahaja post makanan utk kali ini..bye bye ta ta..


xoxo!

Sunday, August 23

RAMADHAN

dah lama tak berblog...


i kat umah PIL..


sambut Ramadhan ngn hubby n inlaws..


tpi i malas takleh pose, sbb dtg bulan..


hubby wat roasted chicken n i wat mashed potato n coleslaw..sedap lg this time hubby wat..penuh kasih sayang kot.. (sila muntah)



today is sunday..9.50 a.m..


atas katil lg..



hubby is still sleeping like a baby..



sgt suka tgk dia tido..mcm baby..



jap lg nak balik kl dah..



sedih..kena tinggalkan hubby lgi..



kena tggu next week...



penatnyer mcm nie..


tpi hubby ckp, nie dugaan kita..kena redha..



ye,i redha..



oklah...i nak smbg tgk hubby tid0.. (i tak pose,so i leh kiss2 dia...hehe..kat pipi je occay!!!)



bye..pic roasted chicken nti i upload..mood tgh sayu..lg2 taiping nie tgh ujan..lglah sayu..

I pun nak ucapkan Salam Ramadhan pada semua..maaf segala salah silap andai ada..semoga Ramadhan kali ini akan membawa seribu rahmat untuk kita semua..Insyaallah..

xoxo.

Saturday, August 15

2 months 2 weeks and 2 days..


We have been sharing our bed for 2 months, 2 weeks and 2 days..huhu..tpi klu nak kira accumulate, ntah bp jam je jumpa..cepatlah next year..

Thursday, August 6

MENYAMPAH+MELUAT mcm nak lempang berkali2

eeii, sakit hati tol ngn ......... sorg nie.ape yg dia buat sume jd complicated. pgi2 dah bg org sakit hati! annoying sungguhlah!padanlah tak de org nak, perangai cerewet mengalahkan permaisuri!! tolonglah! sedar2lah skit.klu dah tua tu mengaku je lah tua! tak payah nak berangan muda occayy!!!! get off from my face!!!
p/s: maaf, emosi xstabil pg nie!!


Wednesday, August 5

W.E.D.N.E.S.D.A.Y

morning everyone..

have a good day!!!

peace!





Tuesday, August 4

2 THUMBS UP!!

hye peeps! last post kan i ade mentioned psl Mr. Hubby nak cook..so, on that Saturday, woke up, mandi junub,oops!! solat subuh,breakfast..pastu hubby tenok tv, while me menjemur kain kerana beloved mum pg sepang ade wedding, jd i kena ambil alih lah tugas itu!..then, lebih kurang kul 11, we all pun terus memecut pg Jusco Bukit Tinggi utk membeli bahan2 yg diperlukan utk membuat "Endless Love Roasted Chicken with Black Paper Gravy". (sila jgn mencebikkan mulut yer)..1st place adalah menuju ke TGV utk mengambil ticket The Proposal yg telah dibooked!





then, Mr. Hubby nmpk Big Apple lalu bertanya kpd isterinya.
"Yang, u nak donut tak?"
lalu si isteri menjawab,
"Nak, nak!!"
hehe..

pembungkus donut sedang membungkus donut yg diminta oleh Hubby i

pastu kitorg pun terusla gie cari brg..Unfortunately, spices yg Hubby nak xde kat Jusco.so, we decided to find them kat Giant je..so, segala brg2 yg diperlukan dibeli di Giant Bukit Tinggi. My task kena buat Coleslaw ngn Mashed potato.while Hubby kena wat Roasted Chicken and gravy as well as brown sauce for mashed potato..smpi je umah, mcm lipas kudung lah laki bini ni wat keje..so, ini lah hasil-hasilnyer..
(sila tutup tekak mata kalau anda berpuasa atau sdg berdiet)

COLESLAW



MASHED POTATO



BLACK PAPER GRAVY
(sgt sedap Hubby buat-bukan memuji suami sndri ye, tpi mmg perut yg bagi isyarat sedap)

ROASTED CHICKEN

AND

PRESENTING
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.






Endless Love BlackPaper Roasted Chicken

(nyum-nyum!!! bravo Sayang!! u mmg talented bab masak nih!!!
bab lain pun u teror jugak!! *wink*)




pas je makan, terus bersiap utk menonton wayang The Proposal. Best sgt citer nih!! weekend nie nak gie tgk Ghosts Of Girlfriends Past plak!!




ok, bye bye ta ta..




xoxo!

Friday, July 31

F.R.I.D.A.Y.


In a week, I will always look forward to meet F.R.I.D.A.Y. Coz either me or hubby will travel to meet up..My adrenalin will extremely go high every friday..huhu..so, this week is his turn to come over..for this week activities, we planned to watch movie and cook..



roasted chicken with brown sauce



mashed potato & gravy!


n Coleslaw! yummy!!

tetiba this week lidah ckp nak mkn western!! huhu..n this week plak kluar 2 movies yg mcm best. i booked both movies tpi nti Mr. Hubby will decide which 1.."yang, nak tgk both leh tak"..hehe

T.H.E. P.R.O.P.O.S.A.L



or






GHOSTS OF GIRLFRIENDS PAST..


n this is my most feberet 'food'..*wink*
ok, will see u later k!!
xoxo!




Wednesday, July 29

CACA MARBA

ermmm.....tak tau nk ckp ape yg ade dlm ati skrg nie..yg penting xmo stress..mungkin blum rezeki lagi..as what hubby said " juz follow the flow"..
dgn keadaan badan yg bru sihat sikit dari exhausted yg melampau..huhu..bru leh update skit cerita2 yg telah tersimpan rapi..xde pe yg best..weekends i dipenuhi dgn aktiviti2 berikut..sila tgk jelah pic2 nie yer..mgkin gambar2 ini boleh berkata-kata..hehe .LOL!



SOTONG GORENG TELOR MASIN..sedap..

nie pictures @ ipoh.kat restaurant SERAI..ade satay kajang n nasi ayam.nasi ayam kat restaurant nie mmg SUPERB tahap menjilat pinggan jari..nasi dia mkn camtu je pun dah sedap.so far i xpenah jmp lagi la nasi ayam sesedap nie..my taste la..i dunno u all..fresh mango juice pun mmg sedap giler..n well-known satay kajang.so, for those yg ade kat ipoh or pg ipoh, klu xcaya gie try kat RESTAURANT SERAI nie..pic nasi ayam xde coz time nie urs truly tapau bwk balik umah MIL..huhu



watermelon juice n mango juice..mango juice tu dah berkurangan coz i dah tak tahan nafsu keinginan untuk menyedutnyer..dah rasa bru ingat nak snap shot.hehe..


satay kajang

then the following week, i went to my auntie's houz to gomol these 2 budak byk cakap nie!!


syia is trying to do 'PEACE" sign while Qila is showing her pretty teeth..LOL!


and they r trying again to do the 'PEACE' sign! try harder SYIA!


budak gigi sebatang!


this girl is super duper lasak!!! plus mulut yg sgt takleh diam!


my cubby ayra..

cute Nadzirah Syazreen a.k.a. ain


and
last week was my turn to meet hubby. n kebetulan ade kenduri kat umah opah. me n siz inlaw went back by train.shuttle form kl to ipoh..


pose dulu b4 gie kenduri..hehe..sila jgn muntah yer..

with aariz anak mat saleh celup

hoorey!!

aariz with opah a.k.a my MIL

aariz with ibu

aariz with dinasour!!

and urs truly with hubby..huhu..
that's all for now..will come back with latest updates k!!
bye bye ta ta