Wednesday, February 23

CONCERT MAHER ZAIN

Encik suami adalah peminat Maher Zain dan perasan muka mcm Maher Zain hehe..Encik suami telah membooking ticket concert.anak tinggal ngn nenek.bagi can mama ngn baba feeling2 baru kawin ye Emir..ehe..

Sesape nk beli leh search kat sini..tp rasenye ticket dh byk yg sold out..tryla k!




Tuesday, February 22

HANTU LAKSA!

Me n hubby mmg dua2 hantu laksa..mmg suka laksa..so far the best asam laksa yg i penah rasa kat mid valley n kat bt. feringgi,penang..mmg i loike! but for hubby dia lg suka laksa penang, sbb pedas..i suka pedas sikit2 n manis gitew..dulu kecik2 mkn laksa pakai tangan.sbb kuah dia pedas kan..dpt rasa pedas2 sikit jadila..sbb i bukan penggemar kepedasan!
Pg tadi Milk A Deal ade new deal plak..LAKSA!! so sape yg hantu laksa mcm i leh click kt adv tepi blog i ni..6hinggit je u olls insted of 14hinggit..or u can click here





what r u waiting for? go n eat it now! :)

MUKA BLOG???

Facebook dah ade..skrg THE FACEBLOG plak..nak tau? click here..cantek page nih sbb color pink..let's join together! the more the merrier!


Wednesday, February 16

EMIR SHOUT OUT LOUD!

hmm..since dh ade anak ni, byk plak entry psl anak.psl mama n baba dh jarang..hehe..xpolah, cite anak lebih menarik..no? hehe..
Btulla kate org bukan senang nak membesarkan anak..lg2 yg mcm i ni jauh ngn hubby..seb baik ade mak yg byk sgt tolong..dgn kerenah anak xnak susu, susah nak tido,kembung perut n mcm2 lgla..Emir skrg susahnye nak tido..bile nak malam je mmg berdegup degap nerves nk tidokan Emir..klu dtg time senang nak tido, dodoi2 kejap je dh lelap..dtg time susah yg amat, masuk buai xnak, dodoi atas riba xnak,jerit2 mcm kena pukul,smpi kena bwk naik keta round2 baru nak tido..sian nenek kena pegang Emir, take turn ngn mama tidokan Emir..pastu klu dh lelap, semua pergerakkan dlm rumah kena berhati2..xblh bunyik pape..sure bangun pny..time tu mmg mama rasa nak jerit, TIDOLAH EMIRRRRRRRRRR!!!!!
haih..Emir, Emir..kdg2 nak marah pun bknye Emir faham..mama syahdu bile tgk Emir tido..baby lain dpt jmp parent everyday..complete..Emir lain..baba work jauh..weekend je baba balik..tp Emir bijak, kenal mana 1 baba, uda, pak long, angah..Emir pn dh pandai ikut mama zikir n selawat..kdg2 Emir mcm mengeluh sebut ALLAH.. :) Emir pun dh sangat lasak..nak meniarap di mana sahaja.atas badan pun nak meniarap..xpelahkan, anak jantan..

ni ade video Emir..mcm2 bunyi ade..baru dpt perangai menjerit, meneran bagai..dh mcm bunyik ju-on, anak kucing pon ade..hehe


Thursday, February 10

#ivan&max is back with another great offer! Using Schwarzkopf products it's only RM88 for Color+Treatment+Wash+Blow. Get it at #MilkADeal .

Bestnye klu dpt g wat treatment ni..dah lama dah xmemanjakan rambut..since anak dh pandai sembur2 air liur n pandai mengurangkan kuantiti rambut mamanya...murah plak tu..4 in 1!

#ivan&max is back with another great offer! Using Schwarzkopf products it's only RM88 for Color+Treatment+Wash+Blow. Get it at #MilkADeal .

Tuesday, February 8

DEMAM

Semalam Emir kena injection utk 5 mths..suppose kena gie inject on saturday tp sat tu cuti CNY so kena tggu monday..this time mama ngn nenek je bwk Emir coz baba dh kena balik..dah agak dah on monday confirm ramai org kt clinic..smpi2 mmg btul pon, dpt no. 25. mmg kena tggula..Emir dh mcm2 aksi dia buat.sbb ngantuk pun ye..tggu pny tggu smpila turn Emir..menjerit sakan time doc inject.siap angkat2 montot lagi..hehe..sian anak mama, sakit eh..isi plak byk kt montot..mmg thrill la doc tu nak cucuk emir..sebaik jarum xpatah..berat Emir to-date is 8.7kg..mau nye xterkehel pinggang mama..adei..

Balik clinic Emir ketiduran dlm keta.mama pun dropped Emir ngn nenek then mama nak g work..tetibe baba call kate nak balik singgah jap tgk Emir..mama pn xjd gie work.call off bg tau mc..pinggang pon mmg sakit..tggu emir bgn bagi susu then bg ubat..Emir start dh cranky..badan xsedap kot..baba balik sekejap je tgk Emir.memain ngn Emir, pastu baba dh kna balik ipoh.baba ade appointment..

Malam td Emir tido gelisah..demam..sian sayang mama..pg tadi pun Emir demam lg..dh bg ubat ok sikit..Emir demam 2 pun active manjang..mulut pot pet pot pet..




Nie pic Emir baru lepas kena inject n baru bangun tido.nak say bye bye kt baba..

Mama doa Emir cepat baik ye sayang..