Sunday, August 23

RAMADHAN

dah lama tak berblog...


i kat umah PIL..


sambut Ramadhan ngn hubby n inlaws..


tpi i malas takleh pose, sbb dtg bulan..


hubby wat roasted chicken n i wat mashed potato n coleslaw..sedap lg this time hubby wat..penuh kasih sayang kot.. (sila muntah)



today is sunday..9.50 a.m..


atas katil lg..



hubby is still sleeping like a baby..



sgt suka tgk dia tido..mcm baby..



jap lg nak balik kl dah..



sedih..kena tinggalkan hubby lgi..



kena tggu next week...



penatnyer mcm nie..


tpi hubby ckp, nie dugaan kita..kena redha..



ye,i redha..



oklah...i nak smbg tgk hubby tid0.. (i tak pose,so i leh kiss2 dia...hehe..kat pipi je occay!!!)



bye..pic roasted chicken nti i upload..mood tgh sayu..lg2 taiping nie tgh ujan..lglah sayu..

I pun nak ucapkan Salam Ramadhan pada semua..maaf segala salah silap andai ada..semoga Ramadhan kali ini akan membawa seribu rahmat untuk kita semua..Insyaallah..

xoxo.

Saturday, August 15

2 months 2 weeks and 2 days..


We have been sharing our bed for 2 months, 2 weeks and 2 days..huhu..tpi klu nak kira accumulate, ntah bp jam je jumpa..cepatlah next year..

Thursday, August 6

MENYAMPAH+MELUAT mcm nak lempang berkali2

eeii, sakit hati tol ngn ......... sorg nie.ape yg dia buat sume jd complicated. pgi2 dah bg org sakit hati! annoying sungguhlah!padanlah tak de org nak, perangai cerewet mengalahkan permaisuri!! tolonglah! sedar2lah skit.klu dah tua tu mengaku je lah tua! tak payah nak berangan muda occayy!!!! get off from my face!!!
p/s: maaf, emosi xstabil pg nie!!


Wednesday, August 5

W.E.D.N.E.S.D.A.Y

morning everyone..

have a good day!!!

peace!





Tuesday, August 4

2 THUMBS UP!!

hye peeps! last post kan i ade mentioned psl Mr. Hubby nak cook..so, on that Saturday, woke up, mandi junub,oops!! solat subuh,breakfast..pastu hubby tenok tv, while me menjemur kain kerana beloved mum pg sepang ade wedding, jd i kena ambil alih lah tugas itu!..then, lebih kurang kul 11, we all pun terus memecut pg Jusco Bukit Tinggi utk membeli bahan2 yg diperlukan utk membuat "Endless Love Roasted Chicken with Black Paper Gravy". (sila jgn mencebikkan mulut yer)..1st place adalah menuju ke TGV utk mengambil ticket The Proposal yg telah dibooked!





then, Mr. Hubby nmpk Big Apple lalu bertanya kpd isterinya.
"Yang, u nak donut tak?"
lalu si isteri menjawab,
"Nak, nak!!"
hehe..

pembungkus donut sedang membungkus donut yg diminta oleh Hubby i

pastu kitorg pun terusla gie cari brg..Unfortunately, spices yg Hubby nak xde kat Jusco.so, we decided to find them kat Giant je..so, segala brg2 yg diperlukan dibeli di Giant Bukit Tinggi. My task kena buat Coleslaw ngn Mashed potato.while Hubby kena wat Roasted Chicken and gravy as well as brown sauce for mashed potato..smpi je umah, mcm lipas kudung lah laki bini ni wat keje..so, ini lah hasil-hasilnyer..
(sila tutup tekak mata kalau anda berpuasa atau sdg berdiet)

COLESLAW



MASHED POTATO



BLACK PAPER GRAVY
(sgt sedap Hubby buat-bukan memuji suami sndri ye, tpi mmg perut yg bagi isyarat sedap)

ROASTED CHICKEN

AND

PRESENTING
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.






Endless Love BlackPaper Roasted Chicken

(nyum-nyum!!! bravo Sayang!! u mmg talented bab masak nih!!!
bab lain pun u teror jugak!! *wink*)




pas je makan, terus bersiap utk menonton wayang The Proposal. Best sgt citer nih!! weekend nie nak gie tgk Ghosts Of Girlfriends Past plak!!




ok, bye bye ta ta..




xoxo!