Monday, March 30

Surat dari anak mak yang dah tak nakal


sumone emailed me this..

Mak…..
Terlalu bosan rasanya duduk membilang hari…..
Dah hampir sepuluh bulan mak pergi,
Rasanya baru semalam mak peluk kiter kan sejuk syahdu masih terasa lagi nih…
Mak tau tak…..
itu lah pertama kali mak peluk anak mak yang nakal ni sejak kiter dewasa…..
dan itu juga terakhir kali nya.
Emmmm…rupanya mak dah tau mak nak pergi jauh…..
nak tinggal kan anak2 mak….. nak tinggal kan dunia fana ni…..
mak macam dah sedia…..
Seminggu sebelum tu…..
mak dah menganyam tikar mengkuang 3 helai…..
Akak kata sampai ke pagi mak anyam tikar tuu….
tanpa rasa mengantuk, tanpa rasa letih…..
kakak pun rasa hairan…..
mak tak penah buat gitu…..
pastu mak pasang radio kecil di sebelah mak…..
tapi mak seolah2 tak sedar bahawa rancangan radio tu siaran siam ……
kengkadang siaran indonesia ..
mak terus tekun menganyam…
Rupanya tikar yang telah mak siapkan tu di gunakan untuk mengiringi mak ke kuburan…
Pastu mak sapu sampah sekeliling rumah bersih2….
pastu mak jemur karpet-karpet. ..
pastu mak ubahkan sofa ke tempat lain..
mak biarkan ruang tu kosong..
rupanya kat situ jenazah mak diletakkan..
paling menarik sekali mak bgtau kat maner sume duit dan barang kemas mak..
ada kat dalam almari…..ada kat dalam dalam beg…..ada dalam ASB…..
ada kat dalam Tabung Haji..mak cakap tak berapa cukup lagi…. ada kat dalam gulung tikar…..masa tu mak perasan takk..??
kiter gelak sakan bila mak bgtau duit dalam gulung tikar…
kiter kata mak ni memang pesenn lama laaa…
mak cuma gelak jer…
eeemmm..bahagiaa nya saat ituu..
Mak…..
Hari tu hari sabtu 18/08/1999 pukul 3 petang mak tiba2 sakit perut…..
bila malam tu kiter sampai dari KL…..
mak dah dalam kesakitan.kak dan abang kat kampong semua dah pujuk….. mak tetap takmau pi hospital…. .
dan cuma tinggal giliran kiter sahaja yang belum pujuk..
Mak kata mak takmau duduk dalam hospital….tapi kiter berkeras juga pujukk..
nanti di hospital ada doktor…ada ubat untuk mak..
kat rumah kami hanya mampu sapu minyak dan urut jer..
Mak tetap tak bersetuju… ..mak memang degil..
tak salah, anak mak yang ni pon mengikut perangai mak tu..
Tapi akhirnya bila melihat keadaan mak makin teruk….
mak sakit perut sampai nak sentuh perut mak pon sakit
kami adik beradik sepakat hantar juga mak ke hospital…. …
Mak…..
amponkan kami semua…kami nak mak sehat…
kami sayang mak…kami tak mau mak sakit…kami terpaksa juga hantar mak ke hospital….
ampon kan kami yer mak….
Mak…..
Malam itu abang bawa mak ke hospital dan itu lah pertama dan terakhir kali mak naik kereta kiter…
Masih terbayang betapa ceria dan gembiranya mak,
kiter kata nak beli kereta….
Mak asyik tanya ajer..
cukup ker duitt..kiter jawab pula…
kalau tak cukup, mak kan banyak duit…mak gelakan jerr…..
Lepas tu bila kereta kiter sampai….mak buat kenduri kesyukuran..
Dan kiter masih ingat lagi…bila kiter eksiden terlanggar Ah-Chong naik motor…..
Punya la kiter takut…kiter warning kakak kiter jangan sesekali bgtau kat mak…… Bila balik sahaja kampong….kiter cepat-cepat simpan keta dalam garaj…..
Tapi mak perasan juga bumper depan kemek…
mak tanya kenapa…?
Selamba jerr kiter jawab terlangar pokok bunga…..
Mak….
tujuan kiter menipu tu supaya mak tak risau…Maafkan kiter kerana sampai mak pergi mak tak tau hal sebenar…
mak, kiter menipu mak kan ..ampon kan kiter…. Mak…..
Jam 4.30 pa gi 19/08 /2006
Bila tiba aja kat hospital….
nurse tengah balut mak dengan kain putih…..
mak mesti nampak kiter jatuh terduduk di lantai hospital….
Mesti mak nampak abang cium dahi mak…..
Mesti mak nampak akak baca doa untuk mak….
Mesti mak nampak adik terduduk kat kerusi kat sudut itu…
mesti mak nampak semua tu kann…kann. .kannn
Mak tau tak….
Pagi tu balik dari hospital jam 5.20 pagi kiter mamandu dalam keadaan separuh sedar…
Adik kat sebelah diam melayan perasann…
Kenangan bersama mak berputar dalam kepala ini…
jalan di depan terasa makin kelam…..
airmata dah tak mampu di tahan….
Masa tu seandainya apa-apa terjadi di jalan itu kiter rela…
Namun alhamdulillah akhirnya kiter sampai juga…di sebab kan pagi masih awal, jadi jalan tu lenggang..kosong. …sekosong hati ini…..
Sepanjang perjalanan terasa kedinginan subuh itu lain benar suasananya..
terasa syahdu dan sayu…dinginnnn. ….
Mak…..
Kiter masih ingat lagi….
Kiter baca AlQuran kat tepi mak temankan mak…
Jam 11.00 pagi mak di mandi kan ….
Anak2 mak yang pangku masa mak mandi….
Mak mesti rasa betapa lembut nya kami mengosok seluruh tubuh mak…..
Kiter gosok kaki mak perlahan lahan…...Mak perasan tak…?
Makcik yang mandikan mak tu pujuk kiter…..
Dia kata…” dikk…jangan nangis….kalau sayang mak jangan buat gitu…jangan nangis ya..”
Bila makcik tu kata gitu…lagi laaaa laju airmata ni..
tapi kiter kawal supaya tak menitik atas mak….
Mak…..
Sampai takat ini surat ni kiter tulis…..
kiter nangis ni…..
Ni kat dlm bilik…baru pukul 4.00 pagi….
Takder orang yang bangun lagi…..
kiter dengar nasyid tajuk “anak soleh” kiter sedih…
kiter rindu kat mak..!
Takpa la…..
nanti bila kita selesai sembanyang subuh,
kiter baca yassin untuk mak…
mak tunggu ya..!
Mak..
Sebelum muka mak di tutup buat selamanya… .
Semua anak2 mak mengelilingi mak…
menatap wajah mak buat kali terakhir….
Semua orang kata mak seolah2 senyum aja…
Mak rasa tak….
masa tu kiter sentuh dahi mak….
kiter rasa sejukkkk sangat dahi makk…..
Kiter tak mampu nak cium mak…
kiter tak daya….
kiter tuliskan kalimah tauhid kat dahi mak dengan air mawar…
Airmata kiter tak boleh tahan….
Mak mesti ingat kan yang anak mak ni jadi imam solat jenazah untuk mak…tapi kite suruh tok imam bacakan doa sebab kite sebak….
Jam 12 tengahari mak diusung keluar dari rumah….
Akak pula dah terkulai dlm pelukan makcik…
badan akak terasa panas…
makk…
anak mak yang seorang tu demam….
Mak tauu…
cuma akak sorang saja anak mak yang tak mengiringi mak ke tanah perkuburan..
Mak…..
Hari2 ku lalui tanpa kewujudan mak lagi…
Begitu terasa kehilangan mak…
boleh kata setiap malam selepas maghrib anak mak ini berendam airmata…
Dan sampai satu tahap….
masa tu malam jumaat selepas maghrib…
Selepas kiter baca yassin ngan kawan-kawan. ….
entah kenapa biler kat bilik kiter keluarkan gambar2 mak pastu apa lagi…
semakin kiter tenung terasa semakin sayu…
tangisan tak dapat dibendung…
Mak tauu…
kiter cuba bertahan….
memujuk diri sendiri tapi tak juga reda…
Kiter rasa nak telefon mak…
nak cakap dengan mak….
anak mak yang ni dah tak betul kan ..?
Dan akhirnya dalam sedu sedan itu kiter telefon kampong…
Kiter cakap dengan kakak...kiter nangis lagi…
Puas la kakak memujuk kiter…
Akak kata…” tak baik laa nangis aje..doa lah untuk mak..”
Dan akhirnya akak juga nangis…..
Mak tau tak..
di saat itu kerinduan terasa menusuk sehingga ke hulu hati…
rasa nyilu sangat…
menusuk-nusuk sehingga terasa begitu sakit dalam dada ni….
Sampai sekarang bila kerinduan itu menjelma…
hanya sedekah al-fatihah kiter berikan…..
Mak….
cukup la sampai sini dulu….
kawan kiter dah ketuk pintu bilik tu….
kejap lagi kami nak pergi solat subuh kat masjid…
selalunya, kiter yang bawak mak naik motor kan ….
kali ni kiter jalan kaki dengan kawan pulak…
esok kiter ingat nak tulis surat kat ayah pula….
Mula2 kiter tak tau nak hantar mana surat nih…
pastu kawan kiter bgtau…
simpan je buat kenangan..
Kiter cuma tau alamat ni aje…
Takper yer mak…kiter kasi orang lain baca…
Kiter stop dulu…
sebab kawan kiter dah lama tunggu tu…
akhir kata untuk mak,
I LOVE YOU SO MUCH
dan jutaan terima kasih kerana membesarkan kiter…
memberi seluruh kasih sayang dari kecil sampai masuk sekolah..
sampai masuk unibesiti..sampai kiter boleh rase naik kapal terbang… boleh rasa duduk kat negara orang… sampai akhir hayat ini jasa mak tak akan mampu kiter balas..
Sekian terima kasih,
Yang Benar Anak mak yang dah tak degil


rasa luruh hati bila baca surat ni..bile terkenangkan masa kecik2 dulu suka wat mak susah hati, rasa menyesal sgt..bukan senang untuk menjadi seorg ibu..melahirkan dan membesarkan..
Ya Allah Ya Tuhanku, Kau yang Maha Mengasihani, ku mohon kepadaMu, agar Kau panjangkan umur kedua ibu bapaku, Kau berikanlah kesihatan kepada mereka, Kau murahkanlah rezeki mereka Ya Allah dan kau murahkanlah rezekiku agar dapat ku berbakti kepada kedua ibu bapaku Ya Allah..Ya Allah, Ya Rahman Ya Rahimm,Kau jauhkanlah ibu bapaku dari segala bencana dan malapetaka, segala azab api neraka..dan jika satu hari nanti mereka kembali kepadaMu, Kau letakkanlah mereka dikalangan mereka-mereka yang beriman..Amin Ya Rabbala'alamin..

Mak, I love U so much..U are my everything..



My Endless Love

Friday, March 27

AYRA ERENA..

New baby girl was born..
Ayra Erena..means..respectable, beautiful lady..
she is my bro's second daughter..her lips is exactly like mine..ramai ckp..hehe..

Ayra Erena..1st day to the world..


Small..Pure..Fragile..




We love u soo much..

PENANG TRIP..

Aish, byk stg keje + dpt new baby smpi x sempat nak berblogging..em..nak cite psl trip gie penang dulu..
kitorg gerak almost 9 a.m..drive then stop jap kat R&R Tapah..we had breakfast then continue the journey..naik lenguh kaki.seb baik la auto kan..klu manual mmg dah surrender dah..smpi je kat tol taiping utara..i called my Fiancee:
"yang, i dah smpi taipng..hehe"
"la, i kat ipoh"
"ceh..okla bye.hehe"
smpi je kat penang, kitorg terus gie Royal Hotel to check-in..cari jalan smpi pusing ntah bape kali..fyi, Penang byk jalan dia one way..Alhamdulillah we managed to reach there. Settled check-in, letal brg, then we straight away went to PISA wat side visit plus i ade meeting ngn Mr. Ashwin, Event Mngr Penang Tourism Action Council..after that, perut pun dah nyanyi lagu mak yong, so went to Queensbay Mall coz tu yg paling dekat..(in fact ade yg lagi dekat, tpi x best huhu)..kitrg lunch Nando's (mcm kat KL xde Nando's kan kena gie Penang..hehe..LOL)..habis je makan, tgh relax2,jenjln.. suddenly I saw Paddington House Of Pancakes..Ya Allah terliur giler occay! walaupun perut dah full..huhu..tak tahan pny pasal, kitorg pun TER makanla kat situ..hehe..wah perut sudah kenyang..then kitorg pun terus balik hotel..
the next day gie PISA for Launching Citrarasa Penang or Food Festival..crowd ramai sgt..food byk tpi mostly agak ragu2 dgn tanda HALAL yg xberapa nak nmpk..so jdi mcm xbrapa nak best sgt..char kuew teow nmpk sedap tpi xsure minyak ape yg dia pakai..telan air liur je la..abis je launching kitorg pun balik hotel while waiting for my boss.xsmpi lagi..around 8p.m. baru dia smpi.we planned nak gie jenjln area gurney drive, tpi tgk dia penat, so x jadi pg..stay kat bilik je tgk OIAM..pastu tido..
3rd day, my fiancee insists to come..he loves Penang so much..I dunno why..maybe byk kenangan kot..lgpun dia mmg terror ngn jln kat penang.Mr. Z smpi around 1 p.m." I nak bwk u mkn kat Nasi Kandar Line Clear..Erra ngn Erman klu dtg Penang msti mkn kat sini"..i pun ckp, "oklah..i ikut jer.."..Ya Allah, kat luar time tu tersgtlah panas..pastu aircond keta plak meragam time tu..ish, dugaan tol..org penang ckp, diorg dah biasa, org from main land mmg akan ckp sgt panas (AGREED!!!)..my skin dah mcm udang kena bakar..pastu i ingat Restaurant tu adalah berupa seperti sebuah restaurant..sangkaan ku meleset sama sekali coz kedai tu situated between the shop lot!! dahla panas..tpi disebabkan my darling nak makan kat situ, i ikutkan je la (+ i mmg xreti nak makan nasi kandar, sumpah!)..habis makan, tangan klu basuh pki clorox baru hilang kot bau dia..bukan hilang bau jer, ngn tangan2 skali hilang..hehe..after mkn, kitorg gie cari kedai keta nak betulkan aircond..pastu, Mr. Z bwk gie Bazar Chowrasta, i nak beli jeruk..punyela byk kedai org jual jeruk, xtau nak pilih yg mana satu..dah beli sume, then kitrg gie jenjln lagi..Mr. Z stop solat kat Masjid Terapung, Tanjung Bungah. I was told by him, tpi masjid tu dulu kesan Tsunami..Masjid pun kena tpi tak byk..skrg PBT dah buat apartment for victim yg kena dulu..owh, kesiannyer..
selesai Mr. Z solat, kitog balik town..tekak kering, then kitrg singgah kat ade satu mall kat situ..dah xingat dah..relax skjp kat Coffee Bean..pastu Mr. Z nk bwk jenjln tepi laut, unfortunately, I kena balik awal coz mlm tu kena pg PISA balik..kesian kat my sayang..next time k sayang..i will accompany you forever, wherever u go..
4th day, kitorg gie window shopping kat Gurney Plaza..sblh Gurney Plaza ade G Hotel yg sgt cantik interior dia..emm, i was thinking.."nk kena try stay kat sini nie.."kitorg pusing nak dekat 3 jam..smpi nak tercabut kaki, tapi x beli ape pun..huhu..malam kitorg ronda2 kat bt. feringgi..Ya Allah, the road was so challenging! tpi yg bestnyer, I yg drive!! wah, sgt bangga..cantik sgt hotel2 area situ..emm, pun kena try stay kat one of the hotel kat sini..
kitorg jenjln smbil tgk2 surrounding kat situ..
pastu balik..
the next day, packing barang trus check out..sbb kitorg planned nak singgah kuala sepetang nak makan mee udang yg kuar kat Majalah 3..then, I called Mr. Z bg tau kena kuar exit mane. Mr. Z bagi instruction then jmp dia kat masjid kuala sepetang..seb baiklah ade dia klu tidak kitg makan je kat kedai2 mula2 yg kitorg nmpk tulis mee udang..sbb sepanjang2 kuala sepetang tu punyela byk org jual mee udang..smpi kiotg pun tersalah masuk kedai, bukan kedai yg kat Majalah 3 tu..tpi oklah, Alhamdulillah the food was superb..udang 10 ekor, amik ko!!pastu gatal idung!!padan muka..perut dah kenyang, Mr. Z belanja..best btol..pastu nak balik Kl dah..sedih nak tinggalkan Mr. Z, rasa cam xnak balik jer..tpi kena sabar, xlama lagi blh tinggal sesame dah..yg penting sayang tu kena kuat..

lebih kurang pukul 8p.m. baru masuk Guthrie Highway..penat jgn cakaplah..9 lebih baru smpi umah..mata berat mcm ade batu 100 kilo!! mandi pastu trus tido!! sok pagi nak kena keje!!!! adui..kan best klu leh smbg cuti.....ZZZzzzzzz...






WELCOME TO PENANG!




PENANG BRIDGE.. (last i pg penang, when i was 7th!!! lama woo!!)



Royal Hotel Penang



Paddington house of Pancakes!! (rasa cam nak pegi hari2 leh x?)


mine..nyum nyum

!!



ready to go..syiannye ZICO tergolek atas katil..


now u see it!!
pic credit to graceong



mee udang kuala sepetang..tak caya kira sndir udang tu ade bape..huhu..



till then!! see u when i see u!!


Wednesday, March 25

BABY!!!

yes, I dpt baby baru..baby girl was born on 24th March 2009...bestnyer..
will upload pic later k!! buzy with the baby..i'm babyholic ( no such word i think!!) hehe..LOL!

Wednesday, March 18

AWARD!!!


owh..miss rina yg sgt gorjesh telah membagi (btl ke word nih?) award kpd saya!!!

thanks miss rinaaaa...award u tlh diterima dgn penuh kaseh syg juge!!
ATTENTION!..gadis2 cantek dibwh ini telah ditag ye..sila amik occay!!
  1. miss bunga
  2. leezan
  3. lyanna
  4. kai
  5. schazz

Thursday, March 12

PENANG, HERE I COME!

I'm off to penang..outstation for a week..will catch u later ya!! pray for my safe journey!! dada!!

Tuesday, March 10

QUIZ!

Your view on yourself:
You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties.
yup! exactly!

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:
You are a true romantic. When you are in love, you will do anything and everything to keep your love true.
huhu..definitely I am!

Your readiness to commit to a relationship:
You are ready to commit as soon as you meet the right person. And you believe you will pretty much know as soon as you might that person.
well..i guess so..

The seriousness of your love:
You like to flirt and behave seductively. The opposite sex finds this very attractive, and that's why you'll always have admirers hanging off your arms. But how serious are you about choosing someone to be in a relationship with?
woops!! hehe..LOL..im serious coz im gettin married this coming May!

Your views on education:
Education is very important in life. You want to study hard and learn as much as you can.
YES, IT'S TRUE!

The right job for you:
You're a practical person and will choose a secure job with a steady income. Knowing what you like to do is important. Find a regular job doing just that and you'll be set for life.
sume org nak keje yg ade jaminan kan..Alhamdulillah I did..

How do you view success:
You are confident that you will be successful in your chosen career and nothing will stop you from trying.
NOTHING WILL STOP ME FROM TRYING.AGRREEED!!!

What are you most afraid of:
You are afraid of having no one to rely on in times of trouble. You don't ever want to be unable to take care of yourself. Independence is important to you.
hmm..i need a shoulder to cry on..my sweetheart of coz..

Who is your true self:
You are mature, reasonable, honest and give good advice. People ask for your comments on all sorts of different issues. Sometimes you might find yourself in a dilemma when trapped with a problem, which your heart rather than your head needs to solve.
true enaf.

p/s taken from Rina's blog..pretty cool rite?huhu..

Alhamdulillah..

Alhamdulillah..Syukur sgt ke hadrat yang Maha Esa kerna memberi kekuatan pada diri ini..mengambil berkat 12 Rabiulawal..his family came to my houz n hantar 'duit hantaran'..well, knowing my beloved mum yg sgt suka masak and menjamu tetamu, as usual, supir yg sorg nila kena drive her sana sini nak membeli brg2 yg diperlukan, menu - Nasi Berani,eh bukan! Nasi Beriyani, Kurma Daging, Ayam Masak Merah, Acar Timun..kuih muih ditaja oleh Along yg mmg pakar membuat karipap yg rangup walaupun dibiarkan smpi petang..skill dari lovely mum.( i also know how to do it occayy!!)..buah-buahan ditaja oleh Abang & Siz Dura (yg baik tahap maximum yg smpi pecah machine weight) fresh from Cameron Highlands and Birthday Cake utk si buah hati (tp slalu buat I makan hati) yg ditempah dari Kak Nani (mak Hanis) yg sgt sedap sehingga habis licin cake board tu. Anyway, journey membeli bahan2 yg perlu bermula pada petang jumaat. We went to Jusco to buy Beras Mati (to make Nasi Beriyani) and other stuffs. Project memasak bermula pada malam isnin after me, my parento, my abg & wifey and fiancee, had our dinner @ Windmill, Jusco Bukit Tinggi..Oohh Grilled Salmon Steak dia mmg heaven ye kwn2..my task kena potong timun and carrot halus utk di buat acar..mak oi, byk occay timun yg kena potong..tpi kena la jgk kan,,nti klu x buat, mak akan ckp dialog yg biasa di dgr di radio "awak tu dah nak kawin, kenala slalu tgk mak buat keja and tolong mak"..huhu..ok mak, no objection!
hmm..settled everything almost at 1 a.m...oh sgt mengantuk..anyway, i planned ngn my sisters in law nk wat surprise kat Mr. Fiancee..coz on 4th Mac ari tu bday dia..so, b4 sleep i text him,"Sayang, i'm so sorry coz my boss takleh pg meeting yg kat penang tu.dia ade emergency.nak x nak i kena replace dia coz i yg wat paperwork tu..i'm sorry sayang, i can't see u tomorrow..tpi xpelah, u just come and eat k..my family sume ade..sorry dear, I love u." -msg sent! hehe..
then i set my alarm @ 5 a.m.nak kena tolong mak masak..sudden.ly, i heard sumone called my name..ADIK, BANGUN DAH KUL 7!!! waaaa!!! terjadilah aksi melompat katil yg sgt sexy!!( sbb baju tido terselak effect action yg sgt laju)..
la, mak nape x kejut adik skali..(panggilan manja di rumah ye..sila abaikan)..mak hny tersengih..i pn terusla masuk toilet and buat ape yg patut..tanpa disuruh (chewah!! rajin gile!) dan tanpa paksaan, rumah habis dikemas sbb dah janji ngn Kak Nani nak amik cake kul 11 kat Bukit Jelutong..u all must try cake ni!..tetiba my phn rang..Mr. Fiancee called. tny flight kul bape..hehe, i ckp flight kul 9. then, he said, ok, take care..fuh..seb baik i tak tergelak, boleh lagi control klu x sure kantoi.. continue kemas and tolong my mom cook..tgk jam alamak dah kul 8.30..i text him,"yang, i dah nak check-in", then trus off hp..yah!i can be good actress u know.. settle sume, kul 10 trus mandi nak kuar gie amik cake.on hp, and text him konon2 dah smpi penang..wakakaka..i asked my auntie to let me know if they are arrive..then, me n my cousin ngn my nieces yg sgt lasak duk dlm keta ikut gie amik cake kat bukit jelutong..seb baik senang cari umah kak nani.smpi2 kak nani xde, kuar gie beli brg..n cake xsiap lagi..kitorg dijemput masuk umah dan dijamu dengan ice-cream malaysia yg sgt delicioussss!! hanis anak kak nani mmg sgt gorjesh..no wonder she can be 1 of the malaysian dream girl..sgt friendly ye mereka ini..disebabkan kesedapan ice cream malaysia itu, i was decided to buy another 25 sticks..it is not normal ice cream malaysia occayy!! sgt sedap..xcaya, gie carik kak nani!! while waiting for kak nani to finish her cake, kitorg pun layanla anak my cousin yg suka sgt ngn hamster kakak hanis.tpi dia kate tu chipmunk!! hehe..funny..dah siap, bayar then kitor balik..nice to meet kak nani and family! surely will order ur cake again!
around 1 p.m. my auntie called and told us to come back home, diorg dah nak start makan..fuh, finally, kitorg dah naik lemau tunggu..dalam hujan renyai (wah mcm lagu la), we all smpi umah.parking jauh skit, bg xnmpk..then i walked with the cake in my hands..i can see my fiancee already.bru nak suap nasi (siannye u kena surprised)..he welcomed me with his sweetest smile and surprised face i should say.hehe..
" eh, bukan u kat penang ker? eh, bile plak lieza ade twin nie?"..hehehe...then sume org jerit..SURPRISE!!!..HE IS BLUSHING!! hehehe..then he said, " Thank you sayang"..
after that, dia continue makan tanpa menghiraukan keadaan sekeliling..sedap sgt kot nasi beriyani tuhh..
huuuhhh..Allahamdulillah...everythin ok..plan menjadi..rumah dipenuhi dgn sedara mara smpi kul 6 lebih..habis kemas kul 8 p.m. pinggang dah mcm nak tercabut..lepas mandi, trus tido coz sgt penat (seb baik rasa malas nak solat selama seminggu so leh tido awal.hehe)..
harap2, tak kan ade lagi dugaan2 yg akan membuatkan hati ini bergolak lagi..pray to the Almighty..
p/s: pic x smpt upload, will upload in next entry!! till then, see u when i see u!!

Thursday, March 5

I'M HURT...

never hurt the heart that loves you..



n don't ask if I'm ok coz my smiles aren't for real..coz i have been broken too many times..


event though my heart is bleeding, ur name is still in there..

Tuesday, March 3

WHERE CAN I GET BISCUITS LIKE THIS!! DAMN CUTE!!!


















hmm..is there anyone who knows how to make this?..an idea to make as doorgift for my wedding..rasa2 cik adik ipar bole buat tak wahai cik adik ipar?? huhu..