Friday, March 27

PENANG TRIP..

Aish, byk stg keje + dpt new baby smpi x sempat nak berblogging..em..nak cite psl trip gie penang dulu..
kitorg gerak almost 9 a.m..drive then stop jap kat R&R Tapah..we had breakfast then continue the journey..naik lenguh kaki.seb baik la auto kan..klu manual mmg dah surrender dah..smpi je kat tol taiping utara..i called my Fiancee:
"yang, i dah smpi taipng..hehe"
"la, i kat ipoh"
"ceh..okla bye.hehe"
smpi je kat penang, kitorg terus gie Royal Hotel to check-in..cari jalan smpi pusing ntah bape kali..fyi, Penang byk jalan dia one way..Alhamdulillah we managed to reach there. Settled check-in, letal brg, then we straight away went to PISA wat side visit plus i ade meeting ngn Mr. Ashwin, Event Mngr Penang Tourism Action Council..after that, perut pun dah nyanyi lagu mak yong, so went to Queensbay Mall coz tu yg paling dekat..(in fact ade yg lagi dekat, tpi x best huhu)..kitrg lunch Nando's (mcm kat KL xde Nando's kan kena gie Penang..hehe..LOL)..habis je makan, tgh relax2,jenjln.. suddenly I saw Paddington House Of Pancakes..Ya Allah terliur giler occay! walaupun perut dah full..huhu..tak tahan pny pasal, kitorg pun TER makanla kat situ..hehe..wah perut sudah kenyang..then kitorg pun terus balik hotel..
the next day gie PISA for Launching Citrarasa Penang or Food Festival..crowd ramai sgt..food byk tpi mostly agak ragu2 dgn tanda HALAL yg xberapa nak nmpk..so jdi mcm xbrapa nak best sgt..char kuew teow nmpk sedap tpi xsure minyak ape yg dia pakai..telan air liur je la..abis je launching kitorg pun balik hotel while waiting for my boss.xsmpi lagi..around 8p.m. baru dia smpi.we planned nak gie jenjln area gurney drive, tpi tgk dia penat, so x jadi pg..stay kat bilik je tgk OIAM..pastu tido..
3rd day, my fiancee insists to come..he loves Penang so much..I dunno why..maybe byk kenangan kot..lgpun dia mmg terror ngn jln kat penang.Mr. Z smpi around 1 p.m." I nak bwk u mkn kat Nasi Kandar Line Clear..Erra ngn Erman klu dtg Penang msti mkn kat sini"..i pun ckp, "oklah..i ikut jer.."..Ya Allah, kat luar time tu tersgtlah panas..pastu aircond keta plak meragam time tu..ish, dugaan tol..org penang ckp, diorg dah biasa, org from main land mmg akan ckp sgt panas (AGREED!!!)..my skin dah mcm udang kena bakar..pastu i ingat Restaurant tu adalah berupa seperti sebuah restaurant..sangkaan ku meleset sama sekali coz kedai tu situated between the shop lot!! dahla panas..tpi disebabkan my darling nak makan kat situ, i ikutkan je la (+ i mmg xreti nak makan nasi kandar, sumpah!)..habis makan, tangan klu basuh pki clorox baru hilang kot bau dia..bukan hilang bau jer, ngn tangan2 skali hilang..hehe..after mkn, kitorg gie cari kedai keta nak betulkan aircond..pastu, Mr. Z bwk gie Bazar Chowrasta, i nak beli jeruk..punyela byk kedai org jual jeruk, xtau nak pilih yg mana satu..dah beli sume, then kitrg gie jenjln lagi..Mr. Z stop solat kat Masjid Terapung, Tanjung Bungah. I was told by him, tpi masjid tu dulu kesan Tsunami..Masjid pun kena tpi tak byk..skrg PBT dah buat apartment for victim yg kena dulu..owh, kesiannyer..
selesai Mr. Z solat, kitog balik town..tekak kering, then kitrg singgah kat ade satu mall kat situ..dah xingat dah..relax skjp kat Coffee Bean..pastu Mr. Z nk bwk jenjln tepi laut, unfortunately, I kena balik awal coz mlm tu kena pg PISA balik..kesian kat my sayang..next time k sayang..i will accompany you forever, wherever u go..
4th day, kitorg gie window shopping kat Gurney Plaza..sblh Gurney Plaza ade G Hotel yg sgt cantik interior dia..emm, i was thinking.."nk kena try stay kat sini nie.."kitorg pusing nak dekat 3 jam..smpi nak tercabut kaki, tapi x beli ape pun..huhu..malam kitorg ronda2 kat bt. feringgi..Ya Allah, the road was so challenging! tpi yg bestnyer, I yg drive!! wah, sgt bangga..cantik sgt hotel2 area situ..emm, pun kena try stay kat one of the hotel kat sini..
kitorg jenjln smbil tgk2 surrounding kat situ..
pastu balik..
the next day, packing barang trus check out..sbb kitorg planned nak singgah kuala sepetang nak makan mee udang yg kuar kat Majalah 3..then, I called Mr. Z bg tau kena kuar exit mane. Mr. Z bagi instruction then jmp dia kat masjid kuala sepetang..seb baiklah ade dia klu tidak kitg makan je kat kedai2 mula2 yg kitorg nmpk tulis mee udang..sbb sepanjang2 kuala sepetang tu punyela byk org jual mee udang..smpi kiotg pun tersalah masuk kedai, bukan kedai yg kat Majalah 3 tu..tpi oklah, Alhamdulillah the food was superb..udang 10 ekor, amik ko!!pastu gatal idung!!padan muka..perut dah kenyang, Mr. Z belanja..best btol..pastu nak balik Kl dah..sedih nak tinggalkan Mr. Z, rasa cam xnak balik jer..tpi kena sabar, xlama lagi blh tinggal sesame dah..yg penting sayang tu kena kuat..

lebih kurang pukul 8p.m. baru masuk Guthrie Highway..penat jgn cakaplah..9 lebih baru smpi umah..mata berat mcm ade batu 100 kilo!! mandi pastu trus tido!! sok pagi nak kena keje!!!! adui..kan best klu leh smbg cuti.....ZZZzzzzzz...






WELCOME TO PENANG!




PENANG BRIDGE.. (last i pg penang, when i was 7th!!! lama woo!!)



Royal Hotel Penang



Paddington house of Pancakes!! (rasa cam nak pegi hari2 leh x?)


mine..nyum nyum

!!



ready to go..syiannye ZICO tergolek atas katil..


now u see it!!
pic credit to graceong



mee udang kuala sepetang..tak caya kira sndir udang tu ade bape..huhu..



till then!! see u when i see u!!


No comments: