Tuesday, March 10

Alhamdulillah..

Alhamdulillah..Syukur sgt ke hadrat yang Maha Esa kerna memberi kekuatan pada diri ini..mengambil berkat 12 Rabiulawal..his family came to my houz n hantar 'duit hantaran'..well, knowing my beloved mum yg sgt suka masak and menjamu tetamu, as usual, supir yg sorg nila kena drive her sana sini nak membeli brg2 yg diperlukan, menu - Nasi Berani,eh bukan! Nasi Beriyani, Kurma Daging, Ayam Masak Merah, Acar Timun..kuih muih ditaja oleh Along yg mmg pakar membuat karipap yg rangup walaupun dibiarkan smpi petang..skill dari lovely mum.( i also know how to do it occayy!!)..buah-buahan ditaja oleh Abang & Siz Dura (yg baik tahap maximum yg smpi pecah machine weight) fresh from Cameron Highlands and Birthday Cake utk si buah hati (tp slalu buat I makan hati) yg ditempah dari Kak Nani (mak Hanis) yg sgt sedap sehingga habis licin cake board tu. Anyway, journey membeli bahan2 yg perlu bermula pada petang jumaat. We went to Jusco to buy Beras Mati (to make Nasi Beriyani) and other stuffs. Project memasak bermula pada malam isnin after me, my parento, my abg & wifey and fiancee, had our dinner @ Windmill, Jusco Bukit Tinggi..Oohh Grilled Salmon Steak dia mmg heaven ye kwn2..my task kena potong timun and carrot halus utk di buat acar..mak oi, byk occay timun yg kena potong..tpi kena la jgk kan,,nti klu x buat, mak akan ckp dialog yg biasa di dgr di radio "awak tu dah nak kawin, kenala slalu tgk mak buat keja and tolong mak"..huhu..ok mak, no objection!
hmm..settled everything almost at 1 a.m...oh sgt mengantuk..anyway, i planned ngn my sisters in law nk wat surprise kat Mr. Fiancee..coz on 4th Mac ari tu bday dia..so, b4 sleep i text him,"Sayang, i'm so sorry coz my boss takleh pg meeting yg kat penang tu.dia ade emergency.nak x nak i kena replace dia coz i yg wat paperwork tu..i'm sorry sayang, i can't see u tomorrow..tpi xpelah, u just come and eat k..my family sume ade..sorry dear, I love u." -msg sent! hehe..
then i set my alarm @ 5 a.m.nak kena tolong mak masak..sudden.ly, i heard sumone called my name..ADIK, BANGUN DAH KUL 7!!! waaaa!!! terjadilah aksi melompat katil yg sgt sexy!!( sbb baju tido terselak effect action yg sgt laju)..
la, mak nape x kejut adik skali..(panggilan manja di rumah ye..sila abaikan)..mak hny tersengih..i pn terusla masuk toilet and buat ape yg patut..tanpa disuruh (chewah!! rajin gile!) dan tanpa paksaan, rumah habis dikemas sbb dah janji ngn Kak Nani nak amik cake kul 11 kat Bukit Jelutong..u all must try cake ni!..tetiba my phn rang..Mr. Fiancee called. tny flight kul bape..hehe, i ckp flight kul 9. then, he said, ok, take care..fuh..seb baik i tak tergelak, boleh lagi control klu x sure kantoi.. continue kemas and tolong my mom cook..tgk jam alamak dah kul 8.30..i text him,"yang, i dah nak check-in", then trus off hp..yah!i can be good actress u know.. settle sume, kul 10 trus mandi nak kuar gie amik cake.on hp, and text him konon2 dah smpi penang..wakakaka..i asked my auntie to let me know if they are arrive..then, me n my cousin ngn my nieces yg sgt lasak duk dlm keta ikut gie amik cake kat bukit jelutong..seb baik senang cari umah kak nani.smpi2 kak nani xde, kuar gie beli brg..n cake xsiap lagi..kitorg dijemput masuk umah dan dijamu dengan ice-cream malaysia yg sgt delicioussss!! hanis anak kak nani mmg sgt gorjesh..no wonder she can be 1 of the malaysian dream girl..sgt friendly ye mereka ini..disebabkan kesedapan ice cream malaysia itu, i was decided to buy another 25 sticks..it is not normal ice cream malaysia occayy!! sgt sedap..xcaya, gie carik kak nani!! while waiting for kak nani to finish her cake, kitorg pun layanla anak my cousin yg suka sgt ngn hamster kakak hanis.tpi dia kate tu chipmunk!! hehe..funny..dah siap, bayar then kitor balik..nice to meet kak nani and family! surely will order ur cake again!
around 1 p.m. my auntie called and told us to come back home, diorg dah nak start makan..fuh, finally, kitorg dah naik lemau tunggu..dalam hujan renyai (wah mcm lagu la), we all smpi umah.parking jauh skit, bg xnmpk..then i walked with the cake in my hands..i can see my fiancee already.bru nak suap nasi (siannye u kena surprised)..he welcomed me with his sweetest smile and surprised face i should say.hehe..
" eh, bukan u kat penang ker? eh, bile plak lieza ade twin nie?"..hehehe...then sume org jerit..SURPRISE!!!..HE IS BLUSHING!! hehehe..then he said, " Thank you sayang"..
after that, dia continue makan tanpa menghiraukan keadaan sekeliling..sedap sgt kot nasi beriyani tuhh..
huuuhhh..Allahamdulillah...everythin ok..plan menjadi..rumah dipenuhi dgn sedara mara smpi kul 6 lebih..habis kemas kul 8 p.m. pinggang dah mcm nak tercabut..lepas mandi, trus tido coz sgt penat (seb baik rasa malas nak solat selama seminggu so leh tido awal.hehe)..
harap2, tak kan ade lagi dugaan2 yg akan membuatkan hati ini bergolak lagi..pray to the Almighty..
p/s: pic x smpt upload, will upload in next entry!! till then, see u when i see u!!

No comments: