Friday, October 30

~SUMPAH BUNIAN~


U alls tgk tak cite SUMPAH BUNIAN nie? i dulu x follow pon, tetiba ari tu kat off dior g bukak cite nie, pastu i mcm suka sgt tgk muka Nora Danish pakai tudung.cantek sgt..terus follow cite tu..smpi mlm tdi nye episode..i salute la kat elly mazlin sbb berjaya wat i menyampah+benci tahap gaban kat acting dia..everytime tgk mesti air mata nie meleleh je..sedih sgt tgk Puteri Bunian kena seksa jer ngn madu dia tu..dah la xleh pregnant, kena madu plak..ade lg ke pompuan yg rela hati mcm ni skrg?? i dun think so..NO? sejak2 tukar title as PUAN nie, i noticed, i semakin sensitive..dgr org pregnant pun nangis, tgk org preggy pon sedih..tgk cite kena madu pun sebak..apsal ek..haish..


k lah, i nak tgk episode yg lepas2 kat website TV3..babai tata..

Tuesday, October 27

this week BONTOT xsakit!

Hi peeps! juz wanna share with all of u guys my last week activities @ taiping..taiping with love..
for last friday, i didn't take train to travel coz my hubby had meeting @ putrajaya so fetched me up n we went back together..seb baiklah, klu tak sakit lagi bontot punggung haku! smpi awal kat umah inlaw so leh la projek rest lebey sikit..LOL
on saturday, hubby n me xde plan..so hubby ajak nengok movie kat taiping central.(yg ado pon)..but not bad la..pop corn dia setapp...search kat BIG CINEMA movie yg available tak byk..memula tu ingat nk tgk SURROGATES..pastu hubby tgk SORORITY ROW pon cam interesting..(dlm hati cam berani je laku haku ni nk tgk cite hantu)..so we decided to watch SORORITY ROW..bukan horror movie tpi thriller..ok jgkla..In this movie, there r 6 girls n they're best frens..diorg kononnye nak prank this 1 guy who cheated 1 of the girl. unfortunately, this guy ter-bunuh pompuan tu..nk tau lg, go n watch it urself! the best part is, my hubby keep on askin, this girl yg mane? this guy bf girl yg tdi tu kan..haiyooo!! sgt tak focus tau! hangin aku 1 badan..xkuasa nk layan..last i pandang daring je kat my hubby, so dia dah paham la x psl2 bini dia bertukar jdi rimau..huhu..
afta that, hubby bwk gie pasar minggu kat cangkat jering..pergh,mcm2 ada..yg paling best murtabak mamak..me n hubby dah mcm kat channel AFC..coz all the way thru he is buzy explaining to me this n that..org kat pasar tu cam pandang je..huhu..lps sabar murtabak 3 keping pe lagi balik umah n makan la..pastu proceed ngn acara malam..*wink* (sila jgn ber-otak kuning)
okla cite ni 3*
next morning, hubby ckp dia nak wat roasted chicken n black paper sauce..i wat coleslaw as usual la..pelikla, everytime hubby cook this, the chicken turned to be soo tender n delicious..(tiada perasaan utk memuji hubby sndiri ye)..taste dia lg sedap dari Kenny Rogers.seriyes..hmm..klu bukak kedai sure laku nih..xpe2, insyaAllah next project..i siap bwk bekal balik mkn dlm train lg..hehe..my mom inlaw ckp, mcm nak balik asrama..hehe..thanx mak!! she is so nice to me..superb mother inlaw..untung i.mane nk dpt, bgn pagi breakfast dah ready, nk balik siapkan bekal..hehe..(nmpk sgt slalu bgn lambat ek)..i bangun awal la..sumpah tak tipu..tpi mom inlaw lg awal la..hehehe

Yummy!!!

till then!!

xoxo

P/s: adik2 ipar, jgn makan hati occay!! hehe

Thursday, October 22

S.A.D.


I sedih..
Oh Tuhan..
Aku mahu..ngertilah aku..
Berikanlah peluang itu..

Friday, October 16

~MARI KITA BERHARI KELANTAN~



Hari ni hubby balik, inlaws pon ikut.
Mlm ni ada acara makan-makan membesarkan perut dan bergossip liar di rumah abang.
Menu : 1)Nasi Kerabu, Ayam Percik. Restoran Belanga, The Garden
2) Kambing Bakar
pic credit to :HERE

Thursday, October 15

SEB BAIK LAKI KO PANDAI MASAK!

Last week supposed turn hubby balik sini (klang)..plan for that weekend pon dah settle, termasuk nak attend my fren's engagement..unfortunately, family inlaws mendapat sedikit dugaan dari DIA..as a wife adalah menjadi tanggungjwb utk bersama suami dlm ape jua keadaan sekalipun..lg2 disaat hubby memerlukan teman bicara dan family memerlukan sokongan..dan kali ini i berkorban..terus amik ticket train balik tepen..badan pun tak berapa sedap (pregnant? insyaAllah..tpi takde rezeki lg.doa2kan eh)..perut masuk angin tengahri friday tu..smpi tepen kul 3 pagi.next morning hubby beli ketupat palas sbb tau bini dia suka..i pun berselera mkn pulut pg2..lps mkn perut rasa cam tak sedap.rasa nk muntah.nak kata ngandung, tgh period, so confirm bukan..msti angin dah masuk dlm perut.bila muntah rasa lega skit, tpi bdn weak sgt..hubby n family plak ajak gi umah Pak Tam ade open houz.Allah, mmg tak larat rsnya..tpi hubby kate, jomlah, nti klu u tak larat, u baring la..ku gagahkan jua utk bersiap, dlm perut ni tuhan je yg tau..smpi2 tgk mknan pun rasa nak terkeluar isi perut, tpi jamah jgk skit nasi minyak..lps mkn perut bertmbh2 xsedap..baring tertido..sedar2 bdn rasa pnas, rasa cam nak demam..rasa nk muntah tpi xleh muntah..seksanya rasa..tengok2 hubby pon terlelap kat sblh..sian dia nk jg wife smpi dia pon terlena..trus gerak hubby ajak gi clinic bg tau dah tak thn sgt..gie clinic doc ckp ade virus..pastu ada demam..dic ckp jgn mkn pedas2+minyak2..balik umah terus mkn ubt, tido smpi kul 8p.m..bangun perut still rasa cam ade bnd..tpi dah turun skit..suh hubby buh minyak..lps hubby buh minyak je trus rasa nk muntah..haa.amek ko muntah byk gile.segala isi perut kuar..baru lega..tpi still weak..part yg i terharu, ni part 1..
hubby: "makan sikit ye yang..perut u kosong tu.nti cane nak baik"
wifey:"xnak, xselera"
hubby:"makanla..i dah masak bubur.mkn sikit eh"
wifey (dgn rasa terharu):"u masak bubur ape?"
hubby:"bubur udang, tpi xtaula sedap ke tak"
wifey:"okla, tpi sikit je eh, u suap (sempat lg nak mengade)"
hubby:"ok jap i amek"hubby suap 2,3 sudu
wifey:" ok, dah.xmo dah kenyang"
hubby:" dah?sikit nyer..xsedap eh?"
wifey:" taklah, sedap..cukup rasa..i je takde selera..thanx yang"
hubby pon beransur ke dapur.pastu masuk bilik bwk air..
part 2
wifey:"yang, lappy mane?"
hubby:"kat luar, jap i amek"
hubby amek siap on kan letak kat depan i..pastu dia kate. "1st class btul ward nie eh..5 star..siap nurse letak laptop lgi"hehe..
tpi nurse time tu pakai towel jer..hampeh tol!..hehe..sempat la online FB jap wlpn sakit2..sbb teringatkan tanam2an yg tak diharvest lg..badan rasa ok skit tpi kpl still pening2..tau tersedar kul 4 pg tak mkn ubat lg..i pon gerak hubby
part 3
w:"yang, i tak mkn ubat lgi.."
h:"haa (masih mamai sbb dia tgh tido)..ok2.."
w:"i nak mkn ubt"
h:"ha..ok2, jap2 i amek air" (mata masih pejam)
time tu i rasa sgt2 bertuah dan beruntung Allah kurniakan dia as my husband..dia duk dpn i smbil mata pejam tunggu i mkn ubat..pastu i ckp, yang, i hope, u akan tetap mcm nie smpi bile2..jgn skarg je ye..hubby mengangguk..dia amek gelas air kat tgn u letak kat dapur, masuk bilik pastu tido balik..dah menjadi kebiasaan dia, mesti kepala i kat dagu dia..i ckp, jgn peluk i yang, i demam, nti u jangkit..hubby tak hirau pon..lg kuat dia peluk..(bukan niat utk mengade2 atau menunjuk2 ye, but to show my appreciation..harap maklum)..
tetiba air mata nie menitis..smbil tu dlm hati berdoa..Ya Allah Ya tuhanku, apakah kebaikan yg telah aku lakukan sehingga Kau kurniakan aku suami semulia dia Ya Allah..aku bersyukur dgn kurniaanmu Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rahim..Kau redhakanlah hubungan ini, Kau berkatila perkahwinan kami..murahkanlah rezeki kami Ya Allah..aminn...
i terus tertido smpi esok pgi..
balik umah cite ngn mak (seperti biasa)..
"mak tau, zul masak bubur pot pet pot pet pot pet etc.."
u all tau mak i ckp ape??!
"seb baik laki ko pandai masak, klu tak kebulur la ye.."
hehe..ye, hubby moi mmg pandai masak..huhuhu..
begitula cerita sang suami..
ape2 pun, i tetap bersyukur...Syukur Alhamdulillah..



My baby boo..




p/s: Sayang, thanx for being such a wonderful husband..

Wednesday, October 14

"hhhhhhhhaaaCCHeeemmm!!!" *bersin*

Salam everyone..lama sgt rasanya blog nie tak berupdate.asik baca blog org jer..malas, bz n xde mood nak update blog.ari nie baru ade nafsu nk update blog yg dah bersawang nih! (kata pn. fauzus)..
blum terlambat rasanya (raya dah nak habes lambat hapenye!hampeh tol!!) i nak wish everyone Selamat Hari Raya Aidilfitri..Maaf zahir & batin..
raya this year 1st time bergelar isteri kepada Mr. Zulhilmy..xsgka plak last year raya rupanye last beraya bujang..huhu..terhad skitla masa nak berhenjoy beraya ngn kengkawan mcm slalu..sedih jgklah..sorry guys..baru nak sesuaikan diri ngn keadaan, so ade kelam kabut sikit with time management..
since before kawen lg hubby dah decide this raya will raya kat klang dulu which is my side.*BIG GRIN*..ehem ehem..hubby wat decision tanpa ada paksaan atau godaan ye.harap maklum.takleh 'goda' lagi la coz time decide tu lum nikah..jdi godaan agak terbatas ye..huhu *wink*..
so, 1 day before raya hubby dah smpi..challenge jgklah raya dah bersuami nie, dulu xyah pk nak match2 sgt baju nie, skrg nie suma baju color nak match..biasala i kan gedix.hahah..sape yg tak kawen lg, sila jgn jeles, nk jelesh gi kawen cpt!
di pagi raya pas hubby balik solat, both of us pun duk dlm bilik, malu nak bermaaf2an kat luar..hehe..so, i pun mintak maaf ngn hubby.."i mintak ampun kat u,i slalu marah2 u time i nak period+tgh period+x period,ngengade ngn u, wat u serba salah..tpi u salu suka wat i marah, slalu lupa ape i ckp! eeehhh..sory lagi skali..halalkan mkn minum i ye yang.." (smbil tahan air mata dari jatuh..bukan sbb malu tpi habeslah make up haku!! hahaha)
lalu hubby pon berkata " i maafkan, i pun nak mintak maaf ngn u salah silap i..kita sama2 perbaiki kekurangan apa yg kita ada ye yang"..sob sob..[peluk+kiss] oopss..aksi ini utk org yg dah berstatus rumah ade tangga je yer.adik2,jgn tiru aksi ini yer..heh
slps beraya umah pakcik makcik atok nenek segala, mkn ketupat rendang lemag kuah kacang segala mcm.perut i rasa mcm dah ngandung anak kembar.mata jgn ckplah, ngantuk giler..hubby sgt excited coz dia raya slalu mkn ketupat palas, tpi raya kali dia dia dpt jmp ketupat nasi..semua umah dia makan.terror tul..bini dia tgk jer la coz dah tak larat.yg best nyer time kat umah ade tu incident yg hubby buat mmg jdi bahan tak tau lah smpi bile..lawak gilos..sorry yang! hubby i nk mkn ketupat mlm raya..sbb xnak kaco wife dia yg tgh sebok menjahit manik di baju raya, dia pun dgn tekad utk ambik mknn sndiri..tgh dia syok bukak ketupat, ayah i pon masuk bilik ckp kat i, hubby nak mkn..i pon gie dapur n terkejut berooks dan gelak rasa cam nak guling2 sbb tgk hubby tgh bukak ketupat sehelai2..xfaham? kan ketupat tu ade anyaman dia, hubby i bukak anyaman ketupat tu dari hujung daun..sgt kelakat dan comelsss yer..hehehe..kena gelak laki aku mlm2 raya..xpela yang, learn from mistakes..
raya ke3 kitorg gerak balik tepen umah family hubby plak.kitorg gerak kul 8 a.m. smpi tepen kul 11.30 a.m. 2 jam 1/2 jer!! sbb x jam kan..huhu..so blik tepen kitorg gie beraya plak umah sanak saudara kat sane..sume umah mkn, pulut plak tu..fuh..ketupat palas mmg i sgt suka yer.tpi xleh mkn bebyk, angin satu badan..we all spent 4 days kat tepen then balik klang on friday..
on saturday, my auntie kat banting jemput open houz plak..close family jer..we had full n we had fun..food jgn ckplah, dah sah2 both of them pandai masak (diorg chef masa wedding i)..dah mkn borak pastu masing2 gelak mcm hantu yg tak reti nak balik,ngn sepupu cite zaman kecik2 dulu..since my hubby org baru, so sume mcm nak cite zaman hingusan masing2..Alhamdulillah, my sayang di terima oleh semua dgn sgttttttttt baik..thanx to everyone..on sunday as always, kena antar hubby balik kat kl central coz on monday sume dah start kejer..

ni sume pics di tempat2 kejadian dan mangsa2 keadaan..hehe..enjoy scrooling eh..jgn juling sudey..

Di pagi Raya
Second Raya

Open houz..





Couple plg ceria

Nah! amek pic ko. wat frame besor2 yer..!

Selamat Hari Raya everyone!!
p/s: couzins!! jmp kat umah kak dura this friday eh!!nti kita bergosssippp liar lg!haha