Wednesday, October 14

"hhhhhhhhaaaCCHeeemmm!!!" *bersin*

Salam everyone..lama sgt rasanya blog nie tak berupdate.asik baca blog org jer..malas, bz n xde mood nak update blog.ari nie baru ade nafsu nk update blog yg dah bersawang nih! (kata pn. fauzus)..
blum terlambat rasanya (raya dah nak habes lambat hapenye!hampeh tol!!) i nak wish everyone Selamat Hari Raya Aidilfitri..Maaf zahir & batin..
raya this year 1st time bergelar isteri kepada Mr. Zulhilmy..xsgka plak last year raya rupanye last beraya bujang..huhu..terhad skitla masa nak berhenjoy beraya ngn kengkawan mcm slalu..sedih jgklah..sorry guys..baru nak sesuaikan diri ngn keadaan, so ade kelam kabut sikit with time management..
since before kawen lg hubby dah decide this raya will raya kat klang dulu which is my side.*BIG GRIN*..ehem ehem..hubby wat decision tanpa ada paksaan atau godaan ye.harap maklum.takleh 'goda' lagi la coz time decide tu lum nikah..jdi godaan agak terbatas ye..huhu *wink*..
so, 1 day before raya hubby dah smpi..challenge jgklah raya dah bersuami nie, dulu xyah pk nak match2 sgt baju nie, skrg nie suma baju color nak match..biasala i kan gedix.hahah..sape yg tak kawen lg, sila jgn jeles, nk jelesh gi kawen cpt!
di pagi raya pas hubby balik solat, both of us pun duk dlm bilik, malu nak bermaaf2an kat luar..hehe..so, i pun mintak maaf ngn hubby.."i mintak ampun kat u,i slalu marah2 u time i nak period+tgh period+x period,ngengade ngn u, wat u serba salah..tpi u salu suka wat i marah, slalu lupa ape i ckp! eeehhh..sory lagi skali..halalkan mkn minum i ye yang.." (smbil tahan air mata dari jatuh..bukan sbb malu tpi habeslah make up haku!! hahaha)
lalu hubby pon berkata " i maafkan, i pun nak mintak maaf ngn u salah silap i..kita sama2 perbaiki kekurangan apa yg kita ada ye yang"..sob sob..[peluk+kiss] oopss..aksi ini utk org yg dah berstatus rumah ade tangga je yer.adik2,jgn tiru aksi ini yer..heh
slps beraya umah pakcik makcik atok nenek segala, mkn ketupat rendang lemag kuah kacang segala mcm.perut i rasa mcm dah ngandung anak kembar.mata jgn ckplah, ngantuk giler..hubby sgt excited coz dia raya slalu mkn ketupat palas, tpi raya kali dia dia dpt jmp ketupat nasi..semua umah dia makan.terror tul..bini dia tgk jer la coz dah tak larat.yg best nyer time kat umah ade tu incident yg hubby buat mmg jdi bahan tak tau lah smpi bile..lawak gilos..sorry yang! hubby i nk mkn ketupat mlm raya..sbb xnak kaco wife dia yg tgh sebok menjahit manik di baju raya, dia pun dgn tekad utk ambik mknn sndiri..tgh dia syok bukak ketupat, ayah i pon masuk bilik ckp kat i, hubby nak mkn..i pon gie dapur n terkejut berooks dan gelak rasa cam nak guling2 sbb tgk hubby tgh bukak ketupat sehelai2..xfaham? kan ketupat tu ade anyaman dia, hubby i bukak anyaman ketupat tu dari hujung daun..sgt kelakat dan comelsss yer..hehehe..kena gelak laki aku mlm2 raya..xpela yang, learn from mistakes..
raya ke3 kitorg gerak balik tepen umah family hubby plak.kitorg gerak kul 8 a.m. smpi tepen kul 11.30 a.m. 2 jam 1/2 jer!! sbb x jam kan..huhu..so blik tepen kitorg gie beraya plak umah sanak saudara kat sane..sume umah mkn, pulut plak tu..fuh..ketupat palas mmg i sgt suka yer.tpi xleh mkn bebyk, angin satu badan..we all spent 4 days kat tepen then balik klang on friday..
on saturday, my auntie kat banting jemput open houz plak..close family jer..we had full n we had fun..food jgn ckplah, dah sah2 both of them pandai masak (diorg chef masa wedding i)..dah mkn borak pastu masing2 gelak mcm hantu yg tak reti nak balik,ngn sepupu cite zaman kecik2 dulu..since my hubby org baru, so sume mcm nak cite zaman hingusan masing2..Alhamdulillah, my sayang di terima oleh semua dgn sgttttttttt baik..thanx to everyone..on sunday as always, kena antar hubby balik kat kl central coz on monday sume dah start kejer..

ni sume pics di tempat2 kejadian dan mangsa2 keadaan..hehe..enjoy scrooling eh..jgn juling sudey..

Di pagi Raya
Second Raya

Open houz..





Couple plg ceria

Nah! amek pic ko. wat frame besor2 yer..!

Selamat Hari Raya everyone!!
p/s: couzins!! jmp kat umah kak dura this friday eh!!nti kita bergosssippp liar lg!haha

1 comment:

AngahSayang2314 said...

wah bahagia sungguh...adat la kan..
kalau rajin2 tue singgah la ke bloq angah yer
http://angahsayang2314.blogspot.com