Tuesday, August 4

2 THUMBS UP!!

hye peeps! last post kan i ade mentioned psl Mr. Hubby nak cook..so, on that Saturday, woke up, mandi junub,oops!! solat subuh,breakfast..pastu hubby tenok tv, while me menjemur kain kerana beloved mum pg sepang ade wedding, jd i kena ambil alih lah tugas itu!..then, lebih kurang kul 11, we all pun terus memecut pg Jusco Bukit Tinggi utk membeli bahan2 yg diperlukan utk membuat "Endless Love Roasted Chicken with Black Paper Gravy". (sila jgn mencebikkan mulut yer)..1st place adalah menuju ke TGV utk mengambil ticket The Proposal yg telah dibooked!





then, Mr. Hubby nmpk Big Apple lalu bertanya kpd isterinya.
"Yang, u nak donut tak?"
lalu si isteri menjawab,
"Nak, nak!!"
hehe..

pembungkus donut sedang membungkus donut yg diminta oleh Hubby i

pastu kitorg pun terusla gie cari brg..Unfortunately, spices yg Hubby nak xde kat Jusco.so, we decided to find them kat Giant je..so, segala brg2 yg diperlukan dibeli di Giant Bukit Tinggi. My task kena buat Coleslaw ngn Mashed potato.while Hubby kena wat Roasted Chicken and gravy as well as brown sauce for mashed potato..smpi je umah, mcm lipas kudung lah laki bini ni wat keje..so, ini lah hasil-hasilnyer..
(sila tutup tekak mata kalau anda berpuasa atau sdg berdiet)

COLESLAW



MASHED POTATO



BLACK PAPER GRAVY
(sgt sedap Hubby buat-bukan memuji suami sndri ye, tpi mmg perut yg bagi isyarat sedap)

ROASTED CHICKEN

AND

PRESENTING
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.






Endless Love BlackPaper Roasted Chicken

(nyum-nyum!!! bravo Sayang!! u mmg talented bab masak nih!!!
bab lain pun u teror jugak!! *wink*)




pas je makan, terus bersiap utk menonton wayang The Proposal. Best sgt citer nih!! weekend nie nak gie tgk Ghosts Of Girlfriends Past plak!!




ok, bye bye ta ta..




xoxo!

1 comment:

zul said...

4 thumbs up for the article..hehe