Wednesday, February 25

Pagi yg Hujan

I woke up late this morning..luckily still managed "subuh"..looked out the window, owh..Its raining today..alhamdulillah..sejuk skit..hujan rahmat yang membawa rezeki..then, i grabbed my towel n straightaway took my bath..im gonna be late to work today+jam yg mmg horrible!. Called my bos to let him knw that i'll be late..hmm..he said, ok n drive safely..i can see my face is smiling. then i get things done, took my car keys..salam mak, cium mak (as usual, x sah klu tak buat routine nie..pas bln 5 nie kena tmbh lgi sorg plak yg perlu disalam dan dicum..huhu)..start driving..hujan lagi..spt yg dijangkakan, sgtlah jam..tetiba, ade sebuah motor slow sblh my car..owh, it was my fren, A.d..kitorg waving hands n senyum..kesian dia naik motor dlm hujan2..bukan xde keta, keta baru lg, tpi i undstnd sure nak elak jam..lagi2 kat KL..rindu plak kat A.d..lame tak leparking sesame..si tinggi ini..ade 2 org mamat yg tinggi dlm kengkawan lelaki i yg amat rapat..Amad n A.d..klu duk kat tgh2 diorg, sure tenggelam..i still remember, when we went to Uptown Danau Kota..org pack giler, n im the only gurl yg ikut my boy frenz..so, diorg amatlah risau klu2 i hilang di tgh2 lautan manusia..so, A.d n Amad la tukang jenguk kepala to guide me..sbb diorg tinggi la!!! hehe..funny!! best giler kwn ngn diorg ni.eventho diorg sume lelaki, tpi diorg sgt sincere pabila berkwn..time susah n senang+ waktu2 sengal..ohh, nasib baik my lovely fiancee really understand krana dia kenal mereka ini..kerana kadangkala, mereka ini yg diharapkan utk menjaga diri in dikala i nak kuar ke mane2 (coz my fiancee stay in Taiping)..


(nie la dia owangnyer..tinggi kan..nak same tinggi dah ngn board tu)


(nie abg DJ. tlh dilantik utk menjadi MC & DJ di hari persandingan ku)

(ini adalah Incik Amad..)

(ini Mat Jambu dlm kwn2 lelaki I..highly requested)



(ini mereka yg lain)

back to the road..

lps tol RM 1, tetibe i rasa cam jam agak lain ari nie..cars are not moving!! oh no!! matila aku..keje melambak nie..biarpun Encik boss xkan marah..tpi xbaik take for granted. owh, rupa2nyer ade accident..2 kereta tlh bercium kat 1st lane plak tu..tpi pelik, usually after accident sure jln clear..but still not moving..it must be sumthin overthere i guessed! continue driving slowly..(tak tekan minyak pun, main break jer)..Ya Allah, rupe2nyer kat dpn tu ade lagi 6 cars yg accident..bercium sesame sendiri di dlm ujan..ish ish ish..yg x best nyer!!!!!!! All drivers are women!!!!!!!!!!!! mereka sdg membuat mesyuarat while holding an umbrella kat 1st lane ye kwn2..i rasa diorg discussed nak ganti Rihanna kot nyanyi lgu Umbrella kat situ!! pitty them..im sure, pemandu lelaki akan menyumpah dan mengatakan.."pompuan klu bwk keta mmg mcm tu"!! hello, lelaki pon bwk keta cam hampeh occayyy!!!

hakikatnyer, sume kena berhati-hati di jalan raya..smpi je kat off..trus wat keje..hehe..
tetiba, i missed sumone!!! of coz its u, sweetheart..

emm..get back to work..

see u when i see u..

No comments: