Wednesday, July 8

BREAD PUDDING WITH CASTARD SAUCE

woot woot!! last post kan urs truly ade ckp nk wat bread pudding. so that afternoon after work trus gie carik bhn2 nak wat that pudding. beli a few je coz bread, raisin, corn flour dah ade kat umah. so i juz need to buy fresh milk and IDEAL evaporated milk.

smpi je umah trus prepare nak buat.coz mmg teringin sgt nk mkn..lately nie i rasa cam eager to cook.since dah jadi bini org nie kan..(too late maybe)..bkn xreti but sometimes penyakit M tu dtg jer..actually i love to Cook Chinese style food.yg kuah2 nie, bolehlah, but it wouldn't be my first choice. huhu..nyway, nilah hasilnyer..


my first trial nih!
menggiurkan menyelerakan


castard sauce

the result! GEBU kan?

nyum nyum!!

my mom n my niece yg jg testimoni.i duk dpn diorg dgn sabar waiting 4 their face expression..then, my mom ckp..
"ermmm..sedap xterkata.."(amik ati la tu)
then my niece ckp..
"sedap la cu" (betullah tu kot, sedap budak ni mmg tak reti nk tipu.klu xsedap sure dia xmkn nyer..)
Alhamdulillah, first trial trus jadi..hehe..
ari ni nak wat Kung Pao Chicken plak for buka puasa..huhu..wish me luck!
bye bye ta ta..

No comments: