Tuesday, April 28

CERITA YANG DAH LAMA TERPERAP!!

fuh!! lamanyer x berblogging..kerana dibelenggu ngn kerja yg byk dan insiden2 emergency yg x dpt dielakkan..yer, sy mintak maaf pada diri sendiri..hehe..wooo, tinggal 1 bulan 2 hari je lagi sy akan bertukar status menjadi bini isteri org..but Alhamdulillah 80% preparation dah settle..n now nak flash back story mory yg lepas..
cite last few weeks:
gie umah tok kadi antar forms yg diperlukan, but that time x wat HIV test lagi..ingatkan pas antar form kat tok kadi to get his signature then straight gie wat HIV test, pastu anta gie pejabat agama klang..unfortunately, xblh..tok kadi nak tgk result HIV test jgk..(ingat muka aku nie ade HIV ker..ish nauzubillah)..so terpaksa tinggal dulu form, then come back with the result..on the next day i pun amik cuti, kebetulan mak plak demam..settle few things kat umah, i pun giela klinik kerajaan ANIKA kat klang nak wat HIV test..test tu plak kena wat ptg jer, so kul 2 p.m. i dah terconggok kat situ..then ade 2,3 org dtg kat tmpt yg same..mostly Indian..bila kaunter bukak, i pun terus pg and tny kat staff kat situ..dgn suara yg agak garang she asked me,"borang dah complete isi ?"..i pun jwb dgn lembah lembut, " dah, everything dah complete"..then dia amik borang i pastu dia suh duduk dulu..after 10 mnts, dia panggil, suh hulur jari manis..alamak, kat kaunter nie je ker check..ish, x proper lgsg!! dah lah jarum tu mcm ngeri jer..sakit plak tu..dahlah jari i nie kecik, jarum tu rasa cam nak tembus tulang..darah asik kuar je, penuh cotton..after 15 mnts, kakak nurse tu panggil then bg balik form tu ngn senyuman yg agak manis..tetiba baik plak..ish, mcm2 ragam..Alhamdulillah, im HIV NEGATIVE!!.
pastu terus gie antar umah tok kadi, settle sume.so tggl nak antar kat pejabat agama utk dapat kebenaran bernikah..leceh tol ar, patutnyer, org nak mendirikan masjid nie senag je.xpyg nak complicated mcm nie..wat to do, procedure kan..habis satu cite..

on 14th april, my niece admitted kat SRI KOTA MEDICAL CNTR..BRONCHITIS..coz lately nie she suffered with shortness of breath, coughing with flame..pitty her..at the same time, my mum plak kena diarrhea..tpi still leh control..but on thursday morning tu, my mum dah xthn sgt..almost 5 days and she lost a lot of water..dehydration..so, i drove her to DARUL EHSAN MEDICAL CNTRE..my mum plak admitted..sigh..cucu admitted, nanny pun sama..
i teman my mum kat DEMC..Alhamdulillah on Saturday tu dah discharge..tpi kena drip 7 botol..byk giler!!balik umah, i plak yg demam..maybe penat sgt kot..amik panadol activefast, then trus tido!! coz on sunday tu ade event kat rawang..
pictures kejadian2 yg disebutkan..

cian die kena duk hospital

masuk oksigen



my mom..

begitulah ceritanya..nti smbg lagi on next entry..pasal METROJAYA WAREHOUSE SALE!! huhu..

No comments: